Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Aston Martin Vulcan mogelijk in actie tijdens Aston Martin Festival voorafgaand aan de 24 Uren van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 mei 2018 13:30

De Aston Martin Vulcan gaat tijdens de 24 Uren van Le Mans haar racedebuut maken. De imponerende supercar met 7 liter V12-motor gaat, zo is de verwachting, racen tijdens het Aston Martin Festival op zaterdagochtend, voorafgaande aan de wereldberoemde endurancerace.



Van de auto, die niet ontworpen is binnen de regels van welke categorie dan ook, zijn er 25 stuks afgeleverd aan de klanten. De bolides die volledig raceklaar zijn, hebben een uitnodiging gekregen om te rijden.

“We hebben al een aantal keren een trackdag programma afgewerkt met onze klanten en een klein deel van hen wil ook serieus racen met hun Vulcan”, zei Aston Martin Racing-president David King tegen het Engelse Autosport. “De auto’s zijn met een volledige race-specificatie gebouwd voor wat betreft de veiligheid. We zijn dus blij dat we ze de kans kunnen geven om op het legendarische Circuit La Sarthe te kunnen racen. Aston Martin heeft daar een rijk verleden!” De identiteit van de deelnemende coureurs met de Vulcan wordt op zaterdagochtend bekend gemaakt, voorafgaand aan de start van het derde Aston Martin-Festival.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS