Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Amerikaanse V8-power in actie bij Gamma Racing Days op het TT-Circuit in Assen

Uitgegeven door Dirk Kempen • 16 februari 2017 08:09 • Print artikel

Een nieuwe klasse staat dit seizoen aan de start op het TT-Circuit in Assen tijdens de Gamma Racing Days. Trans-Am Euro Racing start dit jaar op de Europese circuits. De Amerikaanse raceklassen heeft al de eerste tests gehad en gaat de concurrentie aan met de gevestigde orde.


De Amerikaanse Trans-Am klasse bestaat al sinds 1966. Sinds 2012 is de TA2 de tweede klasse van de serie. Deze klasse wordt voor 2017 ge´ntroduceerd in Europa. In Nederland rijdt de klasse tijdens de Gamma Racing Day op het TT-Circuit in Assen. Tijdens dit, gratis, race evenement rijdt de klasse twee races.

Onderhuids zijn de Europese Trans-Am auto's allemaal gelijk. Om de kosten laag te houden zijn alle auto's voorzien van een Chevrolet LS3 motor. Deze 6.0 liter V8 motor produceert maar liefst 525pk. Hoewel de auto's er aan de buitenkant uit zien als een Ford Mustang, Dodge Challenger of Chevrolet Camaro, is het chassis hetzelfde. Het buizen chassis wordt in de Verenigde Staten gemaakt door Howe Racing. Howe Racing maakt ook race auto's voor de Scandinavische V8 Thunder Cars.


Op 1 en 2 juni start het seizoen op Circuit Paul Ricard waar het de Truck Grand Prix ondersteunt. Na races tijdens de Spa Euro Race, samen met de Supercar Challenge, gaat de klasse naar Slowakije. In Slowakije, Le Mans en Jarama ondersteunt de klasse het Europese Truck Race kampioenschap.


1-2 juni Circuit Paul Ricard (FRA) Grand Prix du Camions
9-11 juni Spa-Francorchamps (BEL) Spa Euro Race
14-16 juli Slovakiaring (SLO) FIA ETRC
4-6 augustus TT-Circuit Assen (NED) Gamma Racing Days
25-26 augustus Mantorp Park (SWE) Trailer Trucking Festival
23-24 september Le Mans Bugatti (FRA) FIA ETRC
7-8 oktober Jarama (SPA) FIA ETRC


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS