Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Adrian Newey en Christian Horner zien een 1100 pk sterk monster uit de samenwerking met Aston Martin + FOTO'S

Uitgegeven door Johan Vis • 6 maart 2018 14:40 • Print artikel

De hybride Valkyrie is een samenwerkingsproject onder leiding van Adrian Newey door Red Bull Advanced Technologies en Aston Martin. Het is gemaakt voor op de weg als straatlegale hypercar en bestaat aan de uiterste rand van de prestatie-maatstaaf, maar is nu geëvolueerd naar de track-only-vorm als de AMR Pro.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro
De nieuwe auto werd onthuld door Adrian Newey en Christian Horner, samen met Marek Reichman, Chief Creative Officer van Aston Martin in Genčve. Het vormde het middelpunt van de Aston Martin-tribune, geflankeerd door onze showcar en de nieuwe WEC-uitdager van Aston Martin Racing, de Vantage GTE.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Je moet wachten op de volledige technische details van de Valkyrie AMR Pro, maar de cijfers zijn adembenemend. De hybride V12-aandrijflijn genereert meer dan 1100 pk, terwijl de lichtgewicht constructie resulteert in een auto met een gewicht van slechts 1000 kg. Voeg in F1-geďnspireerde aerodynamica toe en je hebt een model dat meer dan zijn eigen gewicht genereert in downforce.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Om dit resultaat te bereiken, zijn alle aerodynamische oppervlakken van de Aston Martin Valkyrie AMR Pro herzien in het streven naar aanzienlijk meer downforce. De meest voor de hand liggende veranderingen zijn breder lichaamswerk en veel grotere voor- en achtervleugelelementen. Deze zullen samenwerken met herziene actieve aerodynamische controlestrategieën die zijn afgestemd op de eisen van de baan. Om gewicht te besparen, maakt de auto zijn koolstofvezelcarrosserie lichter en verdwijnt hij met extravagante wegversies zoals een verwarming en infotainment-displays. Het krijgt ook een polycarbonaat voorruit en zijruiten, koolstofvezel ophanging, gegoten race stoelen en een opnieuw ontworpen, lichtere uitlaatsysteem.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

In de motorruimte bewaart de AMR Pro de hardware van zijn wegbereidende broer en zus - maar de 6,5-liter atmosferische V12-motor en de ERS worden opnieuw gekalibreerd en opnieuw geprogrammeerd om meer vermogen te produceren, wat resulteert in het alleen-track-model comfortabel overschrijden van de magische 1: 1 vermogen-gewichtsverhouding. Zoals met elke baanauto, is regelrechte topsnelheid geen bijzonder nuttige maatstaf, maar zelfs met de extra downforce is de AMR Pro nog steeds in staat om 360 km / u te raken.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

"Het is enorm de moeite waard om de Valkyrie AMR Pro hier onthuld te zien in Genčve, een andere evolutionaire stap in de relatie tussen Red Bull Racing en Aston Martin", zei Christian Horner. "We gingen op pad met een ambitieuze en baanbrekende routekaart om iets buitengewoons in partnerschap te creëren, en de Valkyrie AMR Pro is nog een andere wending van dat wiel. "

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

De 88e Autosalon van Genčve opende vandaag de pers. Voor iedereen die de Valkyrie AMR Pro van dichterbij wil bekijken, neem maar niet uw creditcard mee: de leveringen van de auto beginnen in 2020 maar er worden er 25 gebouwd - en ze zijn allemaal al verkocht.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS