Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

A1GP Proton race: Jan Lammers P2 , Mazlan haalt safety car in !

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 21 november 2005 08:37 • Print artikel

Jan Lammers succesvol in actie op Sepang

De A1 Grand Prix PROTON Pro Celebrity race was een succes op de laatste dag van het A1 Grand Prix evenement op het International Circuit van Sepang. Elf coureurs, lokaal en internationaal, namen het tegen elkaar op. Er zouden twaalf auto's deelnemen, maar de man achter A1, Sheikh Maktoum, had echter belangrijke zakelijke verplichtingen waardoor hij helaas niet kon deelnemen. De MaleisiŽr Tengku Djan Ley won de race, voor de Nederlander Jan Lammers.

In de tweede ronde van de race gingen vielen twee auto's uit nadat drie coureurs met elkaar in aanraking kwamen. Karajit Shing en Aaron Lim moesten de strijd staken, Steven Watson kon verder maar moest in na zes ronden opgeven wegens een mechanisch probleem.

Het hoogtepunte van de race was het bumper aan bumper gevecht tussen Tuka Rocha en Tengku Djan. Tengku Djan werd onder druk gezet, maar even later had hij daar geen last meer van toen hij spinde. Hij eindigde uiteindelijk nog als vijfde.

De landelijke komiek Mazlan (Lan Pet Pet) zorgde voor een komische actie toen hij per ongeluk de safety-car tijdens de warm up ronde in haalde. Mazlan: "Ik dacht dat de race was gestart omdat iedereen met elkaar speelde. Toen ik realiseerde dat het de warm up ronde was, was het al te laat. Maar hoe dan ook was de race leuk, zeker in de pits waar iedereen goede vrienden van elkaar zijn."

De enige Nederlander van deze race, Jan Lammers, vertrok vanaf de derde positie en kende een goede race. Jan lag zelfs nog even aan de leiding, maar kon Tengku Djan niet weerhouden voor de overwinning. Jan Lammers werd tweede, voor de AustraliŽr Christian Jones en de IndiŽr Akhbar Ebrahim. De Braziliaan Tuka Rocha werd vijfde, voor de MalesiŽrs Norman Hakim, Ila Ridak en Mazlan (Lan Pet Pet) op de achtste positie.

De overwinnaar Tengku Djan: "De race was ongelooflijk leuk. Natuurlijk gaven we geen ruimte aan elkaar maar het was wel goed gezind. Ik hoop dat de coureurs volgend jaar weer mee zullen doen."

Uitslag A1GP PROTON Pro Celebrity Race:
1 Auto 12, Tengku Djan Ley, MAS
2 Auto 11, Jan Lammers, HOL
3 Auto 06, Christian Jones, AUS
4 Auto 04, Akhbar Ebrahim, IND
5 Auto 07, Tuka Rocha, BRA
6 Auto 03, Norman Hakim, MAS
7 Auto 01, Ila Ridak, MAS
8 Auto 09, Mazlan (Lan Pet Pet), MAS

Niet geklasseerd:
DNF Auto 10 Steven Watson, RSA
DNF Auto 05 Aaron Lim, MAS
DNF Auto 02 Karamjit Singh, MAS
DNS Auto 08 Sheikh Maktoum, UAE

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS