Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H Daytona: Alonso-effect bij 24 uur van Daytona: "Veel grote namen aan de start"

Uitgegeven door Bart • 6 januari 2018 19:06 • Print artikel

Fernando Alonso is een grote publiekstrekker bij de 24 uur van Daytona. Collega-coureurs Simon Pagenaud en Graham Rahal kijken er naar uit om tegen de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 te racen. "De beste coureurs komen naar de eerste race van het jaar", zegt Pagenaud tegen Autoweek.com. "Het is geweldig om tegen Alonso te racen, maar ook tegen al die andere grote namen."

Daytona 24Hours


Rahal denkt er hetzelfde over. "Er zijn veel goede coureurs en dat is het mooie aan dit evenement. Juan Pablo Montoya heeft alles gewonnen waar hij geracet heeft. Fernando houdt van racen. Grote namen brengen de sport naar een hoger niveau."

Naast Alonso, Rahal en Montoya staan ook Helio Castroneves en Ryan Hunter-Reay aan de start. Organisator IMSA is trots op het deelnemersveld. "In de moderne tijd is dit het beste veld dat we hier aan de start hebben gehad", zegt IMSA-voorzitter Scott Atherton.

Niets gewonnen met de Oudejaarstrekking? Niet getreurd. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. De volgende trekking van januari komt er alweer aan.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS