Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24 Uren Nürburgring: spannende en spectaculaire openingsfase met Glickenhaus SCG003S aan de leiding

Uitgegeven door Peter Vader • 27 mei 2017 19:16 • Print artikel

De 45ste ADAC Zurich 24h Race kent een spannende en spectaculaire opening vanaf het eerste uur. In totaal 156 voertuigen gingen om 15:30 van start, onder een heerlijk zonnetje die over de Nürburgring scheen.

null

Jeff Westphal nam in de Glickenhaus racer #704 sensationeel de leiding, nadat ze tegen de verwachtingen in op vrijdagavond de pole position hadden veroverd. De Glickenhaus wist bij de start haar voorsprong te behouden en reed als eerste auto door de eerste bocht van het Grand Prix-circuit op de Nordschleife. Eenmaal aan de race begonnen, verloor de Land-Audi #29 – die ook vanaf de voorste startrij was vertrokken – met Kelvin van der Linde aan het stuur, drie plaatsen. Audi collega René Rast in de #9 en Nico Müller in de #10 wisten zich op de tweede en derde plaats te nestelen.

null

Nadat de kopgroep al in de tweede ronde de eerste achterliggers inhaalden, pakte DTM coureur Rast de leiding, nadat hij koploper Westphal had uitgeremd. Na Rast zijn inhaalactie bleef het een spannende strijd vooraan, met vele zigzag momentjes om tussen de langzamere auto’s door te manoeuvreren. Vervolgens ontstond de eerste code 60, als gevolg van twee kleinere ongevallen en kon Westphal de koppositie veroveren in de vierde ronde. Hij verraste zijn tegenstander, toen hij eerder op het gas ging dan de Audi coureur voor hem, die bovendien een langzamer voertuig voor hem had rijden.

null

Na de eerste zeven ronden en ongeveer een uur rijden leidde Westphal het veld en bouwde hij zijn voorsprong uit. Na rust ging de #9 al vroeg voor zijn eerste pit stop, gevolgd op een tweede, derde en vierde plaats door de Audi # 10, # 29 en # 5 met Frank Stippler aan het stuur van de tweede Glickenhaus-SCG003C #702 met Felipe Laser. Dit kwartet ging goed totdat in de zevende ronde de Wochenspiegel Ferrari #22 de pits moest opzoeken. De best geklasseerde Mercedes-AMG #3 met de winnaar van vorig jaar, Mario Engel, de beste Porsche #911 met Fred Makowiecki en de snelste Bentley #38 met Christian Mamerow reden op posities zes, zeven, acht en negen. De beste BMW reed op de zestiende plaats, de Rowe Racing M6 GT3 #98, die na de derde ronde voor de eerste keer al zijn banden moest wisselen.

null


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS