Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24 Uren Nürburgring: SCG003 naar onverwachte pole op de Nordschleife, Robin Frijns start als derde

Uitgegeven door Miguel Bosch • 26 mei 2017 20:08 • Print artikel

Scuderia Cameron Glickenhaus start zaterdag vanaf pole position in de 24 Uur van de Nürburgring. Jeff Westphal wist in de SCG003 met een tijd van 8:15.427 tegen de verwachtingen in pole te grijpen en bleef daarmee de grote fabrieksteams voor. Robin Frijns mocht de Top 30-kwalificatie voor WRT rijden en werd in de Audi R8 LMS GT3 derde, vlak achter de Land Audi van Connor De Phillippi.Westphal eindigde zijn eerste van drie ronden nog als vierde, maar kwam in de tweede ronde sterk terug. Met zijn snelle ronde pakte hij de eerste plaats van De Phillippi af, die in zijn laatste twee ronden niet in staat was zijn tijd nog te verbeteren.

Beste Nederlander zaterdag op de startgrid is Frijns. De Limburger zette zijn Audi op de derde plaats, op slechts tienden van De Phillippi. De Audi’s profiteerden van een late wissel naar Dunlop-banden nadat in de warme trainingen de Michelins voor veel teams niet aan de verwachtingen voldeden.

Renger van der Zande zag Maximilian Götz de Haribo Racing Mercedes-AMG GT3 op de 14de plaats zetten. Nick Catsburg’s Rowe Racing BMW M6 GT3 ging naar plaats 21. Regerend kampioen Adam Christodoulou zette de Black Falcon AMG die hij deelt met onder anderen Yelmer Buurman op de 22ste plaats. De Belg Laurens Vanthoor ziet de Porsche starten van P25. Stef Dusseldorp reed zelf naar de 27ste plaats in de Falken Motorsports BMW M6 GT3. Indy Dontje werd met de HTP AMG 29ste.

De 24 Uur van de Nürburgring gaat zaterdagmiddag om 15:30 uur van start.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS