Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24 Uren Nürburgring: Porsche met hoogste aantal auto's onderweg op de Nordschleife...

Uitgegeven door Peter Vader • 28 mei 2017 02:20 • Print artikel

Porsche is prominent aanwezig bij de 45e editie van de 24 Uren van de Nürburgring, die wordt verreden op de Nordschleife. Om half vier op zaterdagmiddag gingen meer dan 160 auto’s van start, gereden door meer dan 600 coureurs voor een race over 24 uren en... met meer dan 45 Porsches!

null

Bij de langeafstandswedstrijd in de Eifel, is de Porsche 911 GT3 R de meest ingeschreven auto, die allemaal goed begonnen aan de race. Bijna alle Porsches konden hun startpositie aanzienlijk verbeteren en rijden rond op veelbelovende posities. Alleen de nummer 12, die door Manthey Racing werd ingezet en bestuurd Mathieu Jaminet, had problemen in de openingsfase van de wedstrijd.

24U van de Nürburgring

Dr. Frank-Steffen Walliser, Vice President van Motorsport en GT Cars: "De hoge lucht temperaturen aan het begin van de race waren zeer ongewoon voor de Nürburgring. We bereikten zelfs een temperatuur van 40 graden Celsius. De #12 Porsche 911 GT3 R begon direct na de start al problemen te vertonen. De bougies moesten onder andere worden veranderd. Nu is het voertuig terug in de baan. Als de temperaturen later in de koelte van de nacht dalen, zullen we zien wat de prestaties van de verschillende auto's zijn.” Een paar Porsche impressies:

24 stunden Nürburgring

null

null

null

null

nullMEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS