Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24 Uren Nürburgring: Manthey-Porsche #911 snelste in de warm-up, Glickenhaus SCG003S vertrekt vanaf pole

Uitgegeven door Peter Vader • 27 mei 2017 13:16 • Print artikel

De Manthey Porsche met het nummer 911 heeft op zaterdagochtend tijdens de warming-up voor de 45e editie van de ADAC Zurich 24h, de snelste tijd op de klokken gezet. Het kwartet Romain Dumas, Fred Makowiecki, Patrick Pilet en Richard Lietz realiseerde een tijd van 8: 24,329 minuten en was daarmee iets sneller dan de Glickenhaus racer met startnummer 704.

null

null

Na een heftige rit naar de pole position met hun Glickenhaus SCG003S op vrijdagavond, kwalificeerden Jeff Westphal, Franck Mailleux, Andreas Simonsen en Connoly Felipe zich op de pole position met een snelste rondetijd van 24,576 minuten.

null

Ongeveer een kwart van alle deelnemers reed ten minste één getimede ronde in de 60 minuten durende warm-up. Een paar andere deelnemers maakten van de gelegenheid gebruik om hun voertuigen nog te onderwerpen aan een functionele eindtest. Op zaterdagmiddag om 15:30 uur begint de race, die twee maal klokje rond gaat tijdens het komende etmaal. Door middel van tal van extra onboard camera-instellingen kan de hele race live worden gevolgd via de live stream op www.24h-rennen.de

null

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS