Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24 Uren Nürburgring: de stand van zaken om half twee: Audi leidt soeverein, de laatste loodjes...

Uitgegeven door Peter Vader • 28 mei 2017 11:55 • Print artikel

De 45ste ADAC Zurich 24h Race gaat langzaam maar zeker naar de finish. Na 138 ronden leidt de Audi #29 van het Audi Sport Team nog steeds soeverein. De ervaren Nordschleife specialisten Christopher Mies, Connor De Phillippi, Markus Winkelhock en Kelvin van der Linde konden tijdens de laatste 21 uur van de race een voorsprong opbouwen van 2: 15,071 minuten, op tweede geplaatste WRT Audi #9.

24 uren nurburgring

De twee koplopers hebben meer dan één ronde voorsprong op de BMW M6 GT3 # 98 van Rowe Racing, die op zijn beurt heeft meer dan drie minuten voorsprong op de Mercedes-AMG Black Falcon # 1 met de combinatie Engel / Christodoulou / Buurman / Metzger aan boord.

null

Gedurende de ochtend presteerden de twee Audi teams goed, door na 19 uur soeverein de ranglijst aan te voeren. Ondertussen werd BMW getroffen door een grote tegenslag. De als derde geklasseerde BMW M6 GT3 (# 43) van BMW Team Schnitzer kreeg een ongeval, een extra motivatie voor de auto’s van Rowe Racing (# 98) en Falcon Motorsport (# 33) om extra gas te geven. Voor hen bedraagt de afstand tot de koplopers een ronde.

null

De openingsfase van de race werd gekenmerkt door felle zon en een blauwe hemel, maar momenteel kijken de fans en rijders nerveus naar de hemel. Volgens de weersvoorspelling gaat het vanmiddag heftig regenen en dat zou de rangorde wel eens flink kunnen veranderen.

null

De nacht verliep relatief rustig. Aan kop draaide de twee Audi’s R8 LMS van het Audi-team Land Motorsport (# 29) en Audi Sport Team WRT onverstoorbaar hun rondjes . De #29 Audi had daarbij een voorsprong van 1: 33,158 minuten op zijn tegenhanger van hetzelfde merk van WRT. Daar achter ook geen verrassingen: BMW Team Schnitzer (# 43) reed probleemloos (tot het latere ongeval) op de derde plaats, met daarachter de BMW collega van Rowe Racing (# 98). De snelste "Star Driver" was de winnaar van vorig jaar met de # 1 van het Mercedes-AMG Black Falcon team op als vijfde plaats, met onder andere onze landgenoot Yelmer Buurman aan boord. De eerste vijf teams reden allemaal binnen dezelfde ronde.

null


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS