Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

18-jarige Benjamin Lessennes: "Ik sta nog altijd op kop van het kampioenschap. maar laat Mettet maar snel komen!"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 20 juli 2017 14:05 • Print artikel

De vierde wedstrijd van de TCR Benelux werd geen meevaller voor Benjamin Lessennes, die de Honda Civic TCR #2 van Boutsen Ginion Racing deelde met Stéphane Lémeret. Ondanks het feit dat de Namenaar in Zolder weinig geluk had, met in zijn drie races onder andere een contact en een lekke band, wist hij toch een nieuwe podiumplaats te veroveren. Hij trekt dan ook als leider in het kampioenschap naar de volgende manche, op 23 en 24 september in Mettet.

Tijdens de derde manche van de TCR Benelux, begin juni in Zolder, zette Benjamin Lessennes een perfect parcours neer. Op het Limburgse circuit wist de jonge Namenaar al zijn wedstrijden te winnen, en werd hij meteen ook de nieuwe leider in het kampioenschap. Door zijn goede resultaten kreeg hij wel een succesballast van 30 kg. mee, maar dat kon Benji’s goede humeur niet verstoren toen hij opnieuw richting Zolder trok, om er de tweede seizoenshelft aan te vangen.

Honda Civic

Jammer genoeg was de balans na afloop van het vierde raceweekend eerder ontgoochelend.
“Tijdens de Long Race vertrok is als zesde”, legt de 18-jarige Lessennes uit. “Ik nam een schitterende start en na vijf bochten lag ik al op kop. Jammer genoeg miste de rijder die ik net had ingehaald zijn rempunt aan de Villeneuve-chicane. Hij raakte me hard en ik had onmiddellijk door dat ik was lek gereden. Bovendien was de geometrie van de auto ook helemaal om zeep… Samen met mijn teammaat Stéphane wisten we maar net de finish te halen, om zo de zes punten van de zevende plaats te scoren.”

Zondagochtend scoorde Stéphane Lémeret belangrijke punten door tijdens zijn twee sprintraces als derde en vierde over de streep te gaan. ’s Namiddags vertrok Benjamin als achtste voor Sprint Race 3… en opnieuw zette hij een kanonstart neer! Met de Honda Civic TCR in de kleuren van Coyote, Meta System, Honda Ring Motor en L’Atelier 112 schoof hij behendig tussen de andere wagens door, tot op de derde plaats. Hij zou die positie tot het einde behouden. Ook bij de vierde sprint nam Benjamin een goede start en ook in de laatste race over 20 minuten bezette hij de derde plaats. Maar jammer genoeg moest hij zijn ambities al snel bijstellen… “Zonder enige aanleiding reed ik opeens lek”, stelde de rijder van Boutsen Ginion Racing. “Jammer want een nieuwe podiumplaats en belangrijke punten voor het kampioenschap zaten er zeker in.”

Honda Civic

Aan het eind van de Zolderse meeting had de rijder van de Honda Civic TCR #2 dan ook gemengde gevoelens. “Uiteraard is het niet gelopen zoals verwacht”, gaf hij toe. “Maar ondanks die twee incidenten blijf ik in het kampioenschap een voorsprong van drie punten behouden. Positief is dat ik bij de volgende manche in Mettet geen succesballast zal meezeulen. Het Circuit Jules Tacheny ligt heel dicht bij mijn woonplaats en vorig jaar wist ik er mijn allereerste TCR Benelux-wedstrijd te winnen. Ik hoef niet te zeggen dat ik op 23 en 24 september met heel wat zegehonger naar Mettet zal trekken!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS