Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

12H Sebring: Tristan Vautier realiseert baanrecord en verdient zijn tweede, opeenvolgende pole op Sebring

Uitgegeven door Peter Vader • 17 maart 2018 09:57 • Print artikel

SEBRING - Het Spirit of Daytona Racing team overwon de tegenslag eerder in het weekend door hun No. 90 Cadillac DPi-VR op de pole position te zetten voor race twee van het 2018 IMSA WeatherTech SportsCar Championship, programma onderdeel van de 66e jaarlijkse Mobil 1 Twelve Hours of Sebring.

null

De prestatie markeerde de tweede opeenvolgende Sebring pole voor coureur Tristan Vautier, nadat hij een nieuw baanrecord had gereden in zijn GTD-run in 2017. Vautier, Matt McMurry en Eddie Cheever III verschijnen zaterdagochtend aan de start met de bedoeling om de eerste team overwinning te behalen op Sebring.
 
Met vijftien minuten op de kwalificatieklok om de andere vijftien prototypen te verslaan - gereden door enkele van de grootste namen in de autosport - merkte Vautier dat zijn Continental Tires snel opwarmden en op snelheid kwamen en reed hij zijn pole winnende (en track record-setting) rondetijd van 1: 47.432 al in zijn tweede ronde.
 
Het hele team van Spirit of Daytona heeft de afgelopen twee dagen hard gewerkt om de Cadillac DPi-V.R te prepareren. Na een solide eerste training op donderdag, die het team de tweede snelle tijd bracht, werd uit voorzorg een andere motor gemonteerd toen er problemen met het waterdruksysteem werden ontdekt. Het team werkte vanmorgen hard tijdens de vier kwalificatie sessies en gaf Tristan Vautier de tools die hij nodig had om de rest te doen.

"Dit is mijn tweede pole op rij, dus het schijnt dat ik deze plek wel leuk vind!" zei Vautier. "De baan is erg technisch en vraagt erg veel toewijding, en dat past bij mij. En natuurlijk moet je ook een goede setup hebben, beide keren dat ik op pole stond had ik een bijzonder goede engineer. Maar ik ging er ook helemaal voor! Met de nieuwe Continental Tyre-specificatie en deze hitte kwamen de banden erg snel op temperatuur. Niemand verwachtte die rondetijd. Ik zag een 47 op het dashboard en ik had niet verwacht dat het al zo snel zou gaan. Mijn tweede ronde voelde niet als mijn beste ronde, dus ik dacht achteraf dat het moeilijk zou zijn voor iemand anders om die tijd te verbeteren."

null

Teambaas Troy Flis was blij om de kenmerkende blauwe Spirit of Daytona-kleuren weer helemaal terug te zien, vooral voor een van de grootste races van het seizoen. "Het was een zwaar weekend," zei een emotionele Flis. "Maar Tristan heeft geweldig werk verricht in deze auto en we moeten Cadillac bedanken voor alle hulp. We hadden dit echt nodig. Ik ben enthousiast over morgen. We wisten dat we hier moesten komen met een goede auto en ik weet dat we het beste team hebben, maar we moeten het tot ook waarmaken. Het is hier altijd een zware race en dit is een race die we nog niet hebben gewonnen en die we echt willen winnen! We weten dat we een goede auto en een geweldig team hebben, dus we moeten uit de problemen blijven en het voor elkaar krijgen. "

"Dit betekent veel voor het team," vervolgde Vautier. "Als je je bedenkt dat de jongens in december de auto hebben gekregen en de kerstvakantie hebben doorgewerkt om alles klaar te krijgen, en dan de problemen die we gisteren hadden er ook nog in meeneemt, dan is het echt geweldig dat we op pole position staan! Als je de namen ziet van de teams en coureurs die we in de kwalificatie achter ons hebben gelaten, dan betekent dat veel. De race wordt zwaar, je moet 101 procent pushen. Ik denk niet dat er veel racemanagement zal zijn of dat er iets zal worden bewaard voor het einde: het niveau van competitie is gewoon te hoog, mensen zullen de hele tijd pushen. We zullen werken om de hele race in de race te blijven en er te zijn voor de laatste push."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS