Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

12H Bathurst: de beste Porsche 911 GT3R kwalificeert zich op de vijfde rij; Bleekemolen vol vertrouwen!

Uitgegeven door Peter Vader • 3 februari 2018 18:48 • Print artikel

Met een sterke kwalificatieprestatie, verzekerde Porsche Young Professional Matt Campbell zich van een goede uitgangspositie voor zijn Team Competition Motorsports voor de twaalf uur durende race in Bathurst. In de meer dan 500 pk Porsche 911 GT3R, reed de lokale held de vijfde snelste kwalificatietijd. In de 'Top 10 Shootout' werd hij uiteindelijk tiende en vertrekt in de eerste ronde van de Intercontinental GT Challenge op het legendarische 6.213 km lange Mount Panorama Circuit, vanaf de vijfde startrij. Zijn teamgenoten zijn Patrick Long (VS) en Australiërs David Calvert-Jones en Alex Davison. Vorig jaar eindigde Matt Campbell op de tweede plaats in het algemeen klassement met zijn team en won hij de klasse A Pro-Am.

null
Porsche 911 GT3 R, Competition Motorsports (12): Patrick Long, David Calvert-Jones, Matt Campbell, Alex Davison

In het sterk bezette veld van de twaalf uurs race op de traditionele track in de uitlopers van de Blue Mountains in New South Wales, komen drie andere Porsche-teams met de 911 GT3 R aan de start. De tweevoudig winnaar van Le Mans en de huidige lange afstand wereldkampioen Earl Bamber, zal de auto van Bamboo Engineering 991 delen met Laurens Vanthoor en Kévin Estre. Zij kwalificeerden zich op de achttiende plaats. In de 911 GT3 R van Black Swan Racing zien we Timothy Pappas, Marc Lieb, Luca Stolz en Jeroen Bleekemolen rijden, zij vertrekken vanaf de 25e plaats. Jeroen Bleekemolen (911 GT3 R # 540): "We zijn niet ontevreden. Aangezien we altijd met koude banden in de VS van start moeten gaan, maar we ze hier kunnen opwarmen, hebben we de bandenspanning aangepast. Die was aanvankelijk niet optimaal. Verder zal onze auto heel goed werken op dit circuit. Het voelt allemaal goed en kijken uit naar de race."

null
Porsche 911 GT3 R, Black Swan Racing (540): Jeroen Bleekemolen, Timothy Pappas, Marc Lieb, Luca Stolz

Direct achter hen start vanaf de 26e plek Porsche met de combinatie Romain Dumas, Dirk Werner en Frédéric Makowiecki met de Porsche van Manthey Racing. De pole position in klasse B ging naar Grove Motorsport met de 911 GT3 Cup, die Ben Barker deelt met de Australiërs Stephen en Brenton Grove. Direct hierachter staat de 911 GT3 Cup Porsche Carrera Cup Asia met Paul Tresidder, Chris van der Drift en de Chinezen Andrew Tang en Chen Yi-Fan eindigde als tweede.

null
Porsche 911 GT3 R, Manthey-Racing (911): Romain Dumas, Frederic Makowiecki, Dirk Werner

De Bathurst 12 Hour is de derde grote uithoudingsrace van het seizoen na de 24-uursklassiekers in Dubai en Daytona. De race wordt van jaar tot jaar steeds populairder en trekt steeds meer fabrikanten uit Europa aan. Naast Porsche staan Audi, Bentley, BMW, Lamborghini, McLaren en Mercedes-AMG in de topklasse A aan de start. Eén van de eigenaardigheden van de race is de buitengewone starttijd: het veld vertrekt traditioneel op zondag om 05:45 uur in het donker voor een jacht van twaalf uur naar de eindstreep in het verre Australië.

null


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS