Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

12H Bathurst: Chaz Mostert dominant in opening Bathurst 12 Hour met de BMW M6 GT3

Uitgegeven door Dirk Kempen • 3 februari 2018 20:25 • Print artikel

De op pole position gestarte Chaz Mostert domineerde de openingsfase van de Bathurst 12 Hour. Hoewel de BMW M6 GTE variant zich niet vooraan kon melden bij de 24 uur van Daytona, gaat de 'oude' M6 GT3 variant erg snel in de Bathurst 12 Hour. Vooralsnog racen de Nederlanders in het veld nog niet om de leiding.

null

De start van de race werd verstoord door een van de Ford aangedreven MARC Cars die achterstevoren onder de Liqui Moly brug ging. Mostert werd hierdoor gedwongen twee keer zijn pole position te verdedigen. De Australiër had geen problemen om Frederic Vervisch achter zich te houden. Binnen enkele ronden liep Mostert meer dan tien seconden uit op zijn achtervolgers. De BMW M8 GT3 van Timo Glock startte achterin het veld. De voormalig Formule 1-coureur passeerde Jeroen Bleekemolen en Daniel Gaunt. Na één uur lag de Duitser op de elfde plaats.

Nieuw-Zeelandse Nederlander Chris van der Drift spinde vlak voor de ingang van de pits door een lekke band. Dries Vanthoor startte de Audi R8 LMS die hij deelt met Robin Frijns en Stuart Leonard. De jonge Belg leverde twee plaatsen in bij de start en rijdt nu op de negende plaats.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS