Autosport BE • Autosport BE Diversen

Vrachtwagens nemen het tegen elkaar op in de Truck Grand Prix op Circuit Zolder

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2016 09:40 • Print artikel

ZOLDER – Het weekend van 17 en 18 september belooft de hoogmis van het jaar te worden voor liefhebbers van vrachtwagens. De FIA ETRC Round 7, Belgian Truck Grand Prix vindt immers opnieuw plaats op Circuit Zolder, waar de tarmac uitnodigt tot een krachtmeting tussen de grootsten. “Deze Grand Prix tilt de motorsport letterlijk naar een zwaardere gewichtsklasse”, vertelt Marketing Manager Circuit Zolder Pascal Ursi enthousiast over het evenement, dat zal plaatsvinden op zaterdag 17 en zondag 18 september 2016.

Publiekstrekker
Tientallen weggiganten doen het op de tarmac zònder cargo maar mét genoeg motorkracht om de tribunes te doen daveren. “Voor die belevenis en het omringende entertainment dat 100% in trucksferen is gehuld, zakken de bezoekers dan ook graag naar het mooiste circuit van Vlaanderen af. Ons circuit biedt een uitdagende afwisseling van nipte bochten evenals een paar lange rechte stukken die de concentratie van de piloten op de proef stellen”, aldus Pascal Ursi.
Maar de trucks en hun piloten zijn natuurlijk de echte helden van het event. Vorig seizoen toonde uiteindelijk kampioen Norbert Kiss er in zijn OXXO Racing team MAN truck precies waarom hij het kampioenschap binnenrijfde. De Hongaar wist de pole position te verzekeren en won met gemak in races 1 en 3, slechts onderbroken door de tijdelijke triomf van Buggyra-duo David Vrsecky en Adam Lacko. Ook dit jaar belooft het weer spannend te worden tussen de verschillende topfavorieten.

Nieuwe start
De editie 2016 symboliseert bovendien de start van een nieuw tijdperk voor truck racing op hoog niveau in Europa. Pascal Ursi: “Dankzij de aanstelling van een nieuwe promotor door FIA en met een fris en toegewijd team van ervaren motorsportprofessionals achter de schermen, kan deze populaire tak van de motorsport zich nu meer dan ooit verder ontwikkelen tot publiekstrekker pur sang.”
Vrijdag kan je alvast gratis naar enkele testritten komen kijken, waarna de truckers op zaterdag en zondag volle gas geven in vier spannende races en twee getimede oefenrondes. Eén ding is zeker: zowel de banden als de zenuwen zullen gieren van ’s morgens tot ’s avonds tijdens de FIA European Truck Racing Grand Prix. “Bovendien verwachten we meer dan 250 showtrucks in de paddock en is er animatie voor jong en oud!” sluit Pascal Ursi af. Tickets zijn nog steeds te koop via www.circuit-zolder.be.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS