Autosport BE • Autosport BE Diversen

Slipstream gevechten in TCR Benelux geven winst aan Van Hooydonk en Hezemans

Uitgegeven door Dirk Kempen • 17 juli 2016 15:48 • Print artikel

De derde en vierde races van het TCR Benelux kampioenschap sloten het DTM weekeinde op Circuit Park Zandvoort af. De snelle toerwagens zijn erg aan elkaar gewaagd en dit zorgde voor veel gevechten. Jeffrey van Hooydonk won race drie, Loris Hezemans won de vierde race.


Bij de start gingen Van Hooydonk en Loris Hezemans naar plaats één en twee. Hezemans deed zijn best om voorbij de ervaren Belg te komen maar werd telkens afgeweerd. Door alle aanvallen van Hezemans zag Pierre-Yves Corthals zijn kans om de Nederlander te passeren. Later in de race had Renaud Kuppens een excursie door het scheivlak, hij kon zijn weg vervolgen. In de slotfase ging Hezemans voorbij Corthals in de Hans Ernst bocht.

Nadat het veld weer bij elkaar gebracht was door de safety car gingen de coureurs opnieuw los voor race vier. Bij de start ging Didier van Dalen in het grind van de Tarzanbocht. Nadat de auto was weggehaald ging Hezemans voorbij Van Hooydonk in de snelle bocht. De Belgische coureur hield de aansluiting met de Nederlander. De race kwam tot een abrupt einde door een zware crash. Bas Schouten was in gevecht met Renaud Kuppens voor plaats vier. In de Hans Ernst bocht reden beide auto's zij-aan-zij. Door een touché ging Schouten hard in de bandenstapel. De race werd afgevlagd achter de safety car. Hezemans won, voor Van Hooydonk en Mathieu Detry.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS