Autosport BE • Autosport BE Diversen

Raad van Bestuur Circuit Zolder benoemt Sven Pribylla als nieuwe algemeen directeur

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 mei 2016 14:03 • Print artikel

De Raad van Bestuur van Circuit Zolder heeft Sven Pribylla als nieuwe algemeen directeur benoemd. Pribylla komt op 23 mei aan het roer van de vzw Terlamen, uitbater van Circuit Zolder. Sven Pribylla (37) volgt Thierry Deflandre op, wiens contract in onderling overleg werd beëindigd in december 2015.

Sven Pribylla nieuwe algemeen directeur Circuit Zolder


Sven Pribylla werd geboren in Genk en is woonachtig te Lummen. Van 2013 tot voor kort was hij Vestigingsmanager in de nieuwe vestiging van Groep JAM te Dilsen-Stokkem en Certified AMG Expert bij Groep JAM, eerder was hij Vestigingsmanager voor Garage Hermod – Groep JAM. Daarvoor vervulde hij een gelijkaardige functie bij Jaguar Hasselt. Een uitgebreide commerciële loopbaan in de Automotive gaat dus aan deze functie vooraf. Sven Pribylla is gehuwd en vader van 2 kinderen.

De nieuwe algemeen directeur neemt op maandag, 23 mei de fakkel over, en zal een ploeg leiden van 25 medewerkers en enkele honderden vrijwilligers. Circuit Zolder staat voor enkele klassiekers op de evenementenkalender, respectievelijk de Superbike IDM (09 en 10 juli), de 24 Hours of Zolder (20 en 21 augustus) en de Truck Grand Prix (17 en 18 september). Dit jaar volgt ook nog het in 2015 populaire American Festival Circuit Zolder Nascar Finals (8 en 9 oktober) en de Race Promotion Night (12 november).
Het evenementenjaar wordt op 26 december afgesloten met een manche van de Wereldbeker Veldrijden.

Over Circuit Zolder

Circuit Zolder is in 1963 in gebruik genomen en heeft tientallen top- en wereldevenementen georganiseerd, zowel in het veld van auto- en motorsport als in het wielrennen en veldrijden. Jaarlijks ontvangt het circuit meer dan 400 000 gebruikers en bezoekers, zowel voor opleidingen en competitie als voor ontspanning en recreatie.

Circuit Zolder heeft zich in het voorbije decennium meer dan ooit ontwikkeld in een multidisciplinaire richting met het oog op de creatie van een sociale meerwaarde in combinatie met een flinke dosis ‘WOW’... Letterlijk!

‘WOW’ staat niet enkel voor een uitroep van snelheid, spanning en sfeer, maar ook voor ‘World on Wheels’. Geen holle slogan, wel een vlag die de volledige lading dekt: actieve bovenop passieve beleving van al wat op vier én twee wielen rijdt voor jong en oud, 7 op 7, het hele jaar rond. Naast motorsport, profileert Circuit Zolder zich met dit concept ook op gebied van o.a. veldrijden, BMX, EMX, karting, avondfietsen, Vlaamse Wielerschool, e-mobility en zelfs telegeleide wagens als locatie bij uitstek.

Kortom: ‘World on Wheels’, da’s meer dan ooit iederéén welkom op Circuit Zolder. In de race naar een ‘WOW experience’ voor alle liefhebbers van de motor- en wielersport, staan we nu dus zowel in poleposition als aan de kop van het peloton!

Hotels in de omgeving van Circuit Zolder

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS