Autosport BE • Autosport BE Diversen

Jonge honden Mathieu Detry en Maxime Potty in de TCR Benelux : “De druk hoog houden”

Uitgegeven door HJ van Keulen • 21 september 2017 14:49 • Print artikel

Aan het stuur van de VW Golf GTI TCR #52 van Team WRT waren Maxime Potty en Mathieu Detry de smaakmakers van de meest recente meeting van de TCR Benelux. In het kader van de Zolder Superprix scoorden de twee jonge wolven half juli het hoogste aantal punten, dankzij twee zeges en drie tweede plaatsen. Zo doen ze aan de vooravond van de vijfde seizoensmeeting in Mettet opnieuw helemaal mee in de titelstrijd.

TCR Benelux

“Eindelijk!"
"Ik kan echt haast niet meer wachten…”, aldus Mathieu Detry, die het niet kan verbergen dat hij heel enthousiast uitkijkt naar de races van volgend weekend. “Er leek geen einde te komen aan die zomerpauze van twee maanden… Vooral omdat ik in Zolder twee keer had weten te winnen, en ik zo snel mogelijk nog een keer op het hoogste podiumtrapje wil staan!”

In Limburg reden Mathieu (20 jaar) en zijn teammaat Maxime Potty (17) zich in de kijker. De jonge rijders van Team WRT legden bij de Qualifying Long Race beslag op de tweede plaats en Maxime had bij zijn sprintraces ook twee keer de zilveren medaille veroverd. Zo scoorde het duo van de VW Golf GTI TCR #52 het hoogste aantal punten van het weekend. “We staan nu op de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap en alles is nog mogelijk”, legt Maxime uit.“We zijn allebei hyper gemotiveerd. Met 34 punten achterstand en nog 250 punten op het spel, weten we dat het zeker haalbaar is. Het doel in Mettet is dan ook duidelijk: de druk hoog houden!”

Ballastgewicht
Als gevolg van de mooie prestaties in Zolder half juli, krijgt het duo nu evenwel 30 kg succesballast in de wagen. “De omloop van Mettet is heel technisch, en allicht het circuit waar zo een extra gewicht het zwaarst om dragen is”, legt Mathieu uit. “Tegenover de Honda en de Peugeot, allebei lichtere wagens, lopen we het risico het onderspit te delven als het gaat om de pure rondetijd, of ook nog bij de start. Maar we zijn niet van plan zomaar te buigen!”“Dat gewicht zou ons vooral bij de bandenslijtage parten kunnen spelen”, voegt Maxime er aan toe. “We moeten zeker rekening houden met die factor en onze rijstijl aanpassen. Aan de andere kant is Mettet wel een circuit dat me ligt en ik denk dat we zelfs ondanks dat extra gewicht heel competitief kunnen zijn. De vijf wedstrijden staan allemaal op zondag op het programma, dus moeten we onaangename verrassingen weten te vermijden en hopen dat we geen pech kennen. We willen in ieder geval een maximum aan punten scoren, om zo tot in de finale in Assen in de running te blijven voor de titel!”

De twee jonge kerels weten het maar al te goed: Mettet zou in de titelstrijd wel eens de doorslag kunnen geven. En ze rekenen er op dat dat in hun voordeel uitpakt!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS