Autosport BE • Autosport BE Diversen

Freddy Loix grote afwezige: "Met pijn in het hart passen we voor de Omloop van Vlaanderen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 september 2016 07:03 • Print artikel

Met de Omloop van Vlaanderen, de zevende van in totaal negen wedstrijden van het BK rally, start dit weekend deel twee van het BK rally 2016. Een kampioenschap dat voor wat betreft de algemene titel in zijn definitieve plooi licht. Freddy Loix en corijder Johan Gitsels domineerden met hun ŠKODA Fabia R5 tot dusver het seizoen, wonnen alle zes de rally’s waaraan ze deelnamen wat Freddy Loix een vierde titel op rij opleverde.

Freddy Loix

“Twee van de drie vooropgestelde doelen zijn bereikt” aldus Vincent Struye, marketing manager van ŠKODA België. “Freddy en Johan wonnen de titel en waren ook in Ieper de beste. Alleen het constructeurskampioenschap is nog niet binnen maar ook daar staan we er goed voor. Met nog drie rally’s te rijden hebben we 49 punten voorsprong op onze eerste achtervolger. Bij aanvang van het seizoen hadden we budget om zes rally’s te rijden. Freddy en Johan hebben die zes wedstrijden ook allemaal gewonnen en dus hebben we de koppen bij elkaar gestoken om de rest van het seizoen te bepalen. Met pijn in het hart passen we voor de Omloop van Vlaanderen maar in de East Belgian Rally zijn we er wel opnieuw bij. Het wordt voor ons de laatste rally van het seizoen. Het doel laat zich raden, voluit strijden voor de overwinning om in stijl het seizoen af te sluiten.”

Koopjedeal


De beste dagdeals overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer van mega kortingen. Bekijk de leukste aanbiedingen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS