Autosport BE • Autosport BE Diversen

Bereikbare autosport in 2017! De C1 Racing Cup! "Kennis maken met de Citroën C1 als raceauto"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 januari 2017 12:59 • Print artikel

Het is een publiek geheim dat autosport synoniem is voor passie, die echter vaak veel centjes vereist. De mensen van de 2CV Racing Teams, die onder meer de populaire 2CV Racing Cup organiseren, willen daar iets aan doen en hebben na rijp overleg de C1 Racing Cup boven het doopvont gehouden! “Het is een publiek geheim dat de budgetten, nodig voor de 2CV Racing Cup, vooral dan in de categorie Hybrid, aan het stijgen zijn”, vertelt Robert Van Gysegem, voorzitter van de 2CVRT. “Wij willen trouw aan onze filosofie blijven en de autosport bereikbaar houden voor de jongeren, die bijvoorbeeld uit de karting komen. Tijdens de laatste editie van de 24H2CV, hebben onze Engelse vrienden ons kennis laten maken met de Citroën C1 als raceauto, maar dan wel één die dicht bij de wegversie staat en dus zeer betaalbaar is. Samen met de RACB Sport, hebben we dit idee voor ons land vorm gegeven en dat resulteert in de C1 Racing Cup!”

Citroen C1

Net als de Britten, maar ook de Nederlanders, die de Citybug Cup oganiseren, waar Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo – met een identiek chassis – het tegen elkaar opnemen, zal ook de C1 Racing Cup in ons land voor een leuk product met een zeer sterke verhouding prijs/kwaliteit staan.

“Een C1 Racing Cup is een serie Citroën C1 met een kit die een rolkooi, een andere ophanging, andere remmen, een andere uitlaat en een aangepaste elektronica omvat”, leggen Léonard Licops en Frederic van Rijckevorsel uit. “Het vermogen bedraagt in de raceversie zo’n 80 pk en we zitten qua prestaties ergens tussen de 2PK-racewagens van de categorieën ‘Hybride’ en ‘Proto’. De wagen kan gebouwd worden voor maximaal zo’n 10.000 euro. Wie doet beter? De benodigde licentie is die van de 2CV Racing Cup, met een mogelijkheid om vanaf 16 jaar te rijden. Ik denk dat we zo een aantrekkelijk concept kunnen aanbieden…” Het technische en sportieve reglement van de C1 Racing Cup dient nog goedgekeurd te worden door de RACB Sport.

De initiatiefnemers zijn er zich bewust van dat het concept vrij laat in de winter wordt voorgesteld. Er zijn echter al aanvragen en om de competitie meteen te laten starten, zal er in een eerste fase gereden worden met de C1 Racing Cup in de 2CV Racing Cup 2017.

“Alles zal afhangen van het aantal teams die een of meerdere C1 Racing Cup zullen inzetten”, gaat Robert Van Gysegem verder. “Het doel is duidelijk om met deze C1 Racing Cup tot een autonome competitie te komen. Dat zal het geval zijn ten laatste in 2018… maar uiteraard moeten we eerst de deelnemers warm maken. Misschien komen de Nederlanders en Engelsen ons wel enkele malen vergezellen.”

Met een beperkte runningkost, uiteraard vanwege de standaard motoren en versnellingsbakken, maar ook omwille van de identieke remmen en straatbanden, is de C1 Racing Cup geboren om heel wat mensen aan te trekken. Het initiatief zal zeker de liefhebbers van onze autosport kunnen bekoren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS