Autosport BE • Autosport BE Diversen

24U Zolder: Ex-WTCC-coureur Vincent Radermecker versterkt de gelederen bij Belgium Driver Academy

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 augustus 2017 17:04 • Print artikel

Voor Belgium Driver Academy, zoals Euroracing sinds dit seizoen door het leven gaat, blijft de racerij ´Family Business´. Zo ook bij de komende Eleven Sports 24 Hours of Zolder, waar zowel vader Christophe Pampel als zijn zonen; de tweeling Maxim en Alexander aan de start verschijnen. Ze treden aan binnen het eigen team, maar doen dat op twee verschillende bolides: een Wolf GB08 2.4 en een BMW M3.

Belgium Driver Academy

“En daar kan je rustig nog aan toevoegen dat de overige leden van het gezin instaan voor de catering en de ontvangst in onze mezzanine”, vertelt ´padre familias´ Christophe. “Iedereen is er dus bij betrokken en dat maakt het juist zo leuk voor ons: als voltallig gezin samen iets kunnen doen en zonder al te veel prestatiedrang ook samen iets kunnen bereiken. Bovendien mogen we zowel op als naast de piste ook rekenen op een aantal huisvrienden en dat zorgt steeds voor een prima sfeer, een zeer belangrijk element bij elke race maar vooral bij een race waar de wijzers twee maal rond de klok gaan.”

Als we het familiale aspect eventjes opzij schuiven, komen we uiteraard bij het sportieve gedeelte terecht. “Ik kom samen met mijn vader en de ervaren BMW-rijder Koen De Wit uit op onze # 27 BMW M3 in de klasse Belcar 4”, licht Alexander Pampel toe. “En met Pierre-Yves Rosoux hebben we ook nog een backup-rijder achter de hand. Ik word dus goed omringd door drie ervaren kerels en zal zeker op hun steun en hun raad kunnen rekenen. Onze doelstelling is vrij eenvoudig: de wedstrijd uitrijden zonder al te veel problemen. Als dat lukt, dan behoort een plaatsje op het podium van de klasse 4 zeker tot de mogelijkheden.”

Uitrijden zonder al te veel problemen, dat horen we ook bij de rijders van de #44 Wolf GB08. Een wagen die dit jaar nieuw is in het Belcar-veld, in een nieuwe uitvoering ook, want de wagen is uitgerust met een 2.4 liter motor van Mugen. De bolide verschilt dan ook op diverse andere punten van de Wolf GB08 zoals we die eerdere jaren – en ook nog dit seizoen – bij andere teams aan de start van Belcar races zagen verschijnen. “Mijn vader heeft een weloverwogen keuze gemaakt met deze wagen en deze motorversie”, vertelt Maxim Pampel.

Belgium Driver Academy Wolf GB08 2.4


“Het vermogen van de motor is zowat hetzelfde als bij de 2.0 krachtbron (zelfs iets minder), maar de K24 motor van Mugen is zeer zuinig. Als de pechduivel uit onze buurt blijft dan denk ik dat ik samen met Pierre-Yves Rosoux, RACB National Team rijder Denis Dupont en Vincent Radermecker een kans maak op een mooi resultaat algemeen en op een podiumplaats in onze klasse Belcar 2. Net als mijn broer word ik dus goed bijgestaan door rijders met de nodige ervaring en Marnik Battryn komt alsnog het team vervoegen. Zeker de inbreng van Vincent Radermecker (ex-BTCC, ex-WTCC en meervoudig kampioen in diverse nationale en internationale kampioenschappen) en Pierre-Yves Rosoux (zesvoudig Belgisch kampioen in diverse disciplines van de circuitracerij) zal niet te versmaden zijn.”

Voor de Eleven Sports 24 Hours of Zolder worden de vrije trainingen en de kwalificatiesessies afgewerkt op donderdag 17 augustus. De wedstrijd zelf start op zaterdag 19 augustus om 16u00, de finish staat uiteraard 24 uren later op het programma, om 16u00 op zondag 20 augustus.

Hotels in Belgisch Limburg, Zolder, Genk, Lanaken of Hasselt

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS