Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

Renger van der Zande bouwt met podium in Canada voorsprong uit: "Het geeft een kick"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juli 2016 12:14 • Print artikel

Toronto - Een tweede plaats op het podium in Mosport/Canada was voor het Starworks Motorsport team met Renger van der Zande en Alexander Popow als rijdersduo een doekje voor het bloeden. Ze waren het hele weekend het snelst, maar in de slotfase van de race om het IMSA lange afstand kampioenschap brak een strategisch foutje het team op. Wel werd de eerste positie in het Amerikaans Kampioenschap met dit podiumresultaat verder uitgebouwd.

Renger van der Zande

Het was het Core team met Colin Braun en Jonathan Bennett dat de overwinning in de Le Mans Prototype klasse pakte. Renger van der Zande en teammaat Alex Popow werden tweede op het fraaie circuit in de buurt van Lake Ontario Lake Ontario. Een circuit van een kleine vier kilometer, gelegen in de bossen, met hoogteverschillen en snelle bochten en waar de ‘bokken zich van de schapen’ scheiden. Renger van der Zande was in de vrije trainingen al steeds tienden van een seconde sneller dan de rest van het veld. Met de kwalificatie koos het team voor Popow als startrijder. Hij reed de zesde kwalificatietijd. In de race nam Van der Zande het stuurtje over op de vijfde positie. Vervolgens rolde hij het hele veld op en nam de kop. Een gele vlag situatie en een strategisch foutje van het team wierpen hem terug op een tweede plaats achter Colin Braun. Dit werd ook de einduitslag bij de finish, met Tom Kimber-Smith op de derde plaats.

Algemeen werd het team zevende achter race winnaar Cameron in de Chevrolet Daytona Prototype. Het team deed goede zaken in het Amerikaans Kampioenschap dat nu geleid wordt door Van der Zande, met een voorsprong van 14 punten

Renger van der Zande en Alexander Popow

“Dit was weer een leuke race. Het geeft gewoon een kick om vanaf de vijfde positie op te stomen naar de eerste positie”legde Van der Zande uit. “Inhalen blijft opwindend op zo’n bloedsnel circuit. Ikzelf zit ook nog in een jet-lag reisschema. Vorige week Watkins Glen, afgelopen week trainen met Mercedes AMG in Spa-Francorchamps en dit weekend weer in Canada. Nu ben ik even een weekje op de ‘home base’ in Amsterdam en dan gaan we weer naar Lime Rock bij New York. De week erop, eind juli is er dan de 24 uur van Spa-Francorchamps, waar ik voor Mercedes AMG rijd.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS