Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

Petit Le Mans op Road Atlanta slot van het Amerikaans seizoen voor Renger van der Zande

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 oktober 2015 11:37 • Print artikel

Braselton/ Georgia - Het Amerikaans lange afstand seizoen voor GT’s en prototypes kent 10 wedstrijden. Dit weekend is al weer de laatste race in 2015 voor dit spectaculaire kampioenschap. De Nederlander Renger van der Zande met het Martini Starworks team staat als titelverdediger aan de start bij dit evenement.

Renger van der Zande ready to take off

Het circuit Road Atlanta in Noord-Oost Georgia is ontstaan in 1969. De gevierde zakenman Don Panoz is eigenaar. Op een mooi natuur domein van 300 hectaren slingert de baan zich spectaculair vier kilometer lang door het strek glooiende landschap. Onder de naam ”Petit LeMans” wordt er sinds 1998 de slotrace voor het Amerikaanse IMSA lange afstand kampioenschap gereden. Het is een 10-uurs race.

Vorig jaar won de Nederlander Renger van der Zande de race in de Le Mans Prototype klasse. Dit jaar staat hij opnieuw weer aan de start, samen met Mike Hedlund en Alex Popow, de man met wie hij vorig jaar het succes deelde. Het 2015 seizoen toont een wisselvallig beeld. Van der Zande en zijn team waren eigenlijk steeds dominant snel.

Renger van der Zande met teambaas Peter Baron

Echter regelmatige technische pech verhinderden een hoge positie in de eindrangschikking. Ook werd het team een paar keer slachtoffer van onbenullige aanvaringen door andere deelnemers. Twee keer werd de hoogste trede van het ereschavot betreden. De samenwerking met het Starworks team van Peter Baron is dit jaar heel sterk geworden, waarmee ook de kwaliteit van het team hoog is. De tien uurs race dit weekend biedt een kans op een fraaie seizoensafronding.

“Petit LeMans is een heerlijk evenement. Het staat garant voor een hoop racesensatie, waarbij de GT’s en Prototype Sportscars tien uur lang op het scherp van de snede knokken voor de overwinning. Met het Martini Starworks team wonnen wij de race vorig jaar. Ik hoop dat we die overwinning dit jaar kunnen herhalen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS