Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

LINE-UP: Rockenfeller en Fässler versterken Corvette Racing voor de 24H of Daytona en de 12H of Sebring

Uitgegeven door Nick van den Berg • 18 november 2015 15:36 • Print artikel

Het officiële fabrieksteam van Corvette heeft zijn line-up bekendgemaakt voor de 2016 24 uur van Daytona, eind januari, en de 12 uur van Sebring, halverwege maart. Bekend werd gemaakt dat zowel Marcel Fässler als Mike Rockenfeller beide wedstrijden zullen rijden voor de Amerikaanse renstal. Corvette wil zijn GTLM overwinningen op Daytona en Sebring verdedigen.

Corvette Racing

“Wij voelen ons erg verheugd met de toevoeging van Marcel en ‘Rocky’. Beide mannen hebben hun sporen ruim verdient in het endurance racen. Ik ben er van overtuigd dat zij onze kans op succes maximaliseren,” vertelde Mark Kent, directeur van Chevrolet Racing.

Voor Fässler betekent het een terugkeer bij de ‘gele’. De Zwitser reed in 2009 met Corvette de 12u van Sebring en werd tweede. “Het is een fantastische kans om de eerste twee races in Amerika te rijden. In 2009 lukte het net niet, maar ik heb erg goede herinneringen aan dat jaar met Corvette. Ik heb er in zin!”

Rockenfeller gaat eind januari op zoek naar zijn tweede 24u Daytona overwinning. In 2010 won de Duitser op Daytona met Barbosa, Borcheller en Dalziel in de Riley Porsche. “Ik ben erg benieuwd hoe het gaat zijn om uit te komen voor één van de meest succesvolle teams in het endurance race. Ik heb Corvette altijd op de voet gevolgd. Daarnaast is het altijd prachtig om deel uit te maken van een winnende organisatie zoals Corvette Racing. Ik kijk er erg naar uit om weer terug te keren in een GT auto tijdens deze twee grote evenementen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS