Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

Goossens boekt progressie met LG Motorsports Corvette

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 12 maart 2008 12:04 • Print artikel

SEBRING - In Sebring zijn momenteel de laatste voorbereidingen aan de gang voor 'race day'. Zaterdag start de Mobil 1 12 Uren van Sebring, de eerste grote krachtmeting van het ALMS kampioenschap anno 2008. De Belgen zijn goed vertegenwoordigd in Amerika. Eric van de Poele zit op de Risi Competizione Ferrari F430 GT2 (ingezet door Krohn), Didier Theys zit naast de Nederlandse ex-F1 coureur Jan Lammers op de Horag Porsche RS Spyder LMP2 en Marc Goossens bemant de gloednieuwe Corvette GT2 van LG Motorsports.

Marc Goossens flying around Sebring/Photo: LG Motorsport

Laatsgenoemde stelt nu de Corvette GT2 af, die pas zijn eerste meters maakte afgelopen maandag. Dag na dag zien we de tijden verbeteren, en zo reed Goossens gisteren een 2.03.909 waarmee hij de eerste non-Michelin wagen was in GT2. De Corvette van Lou Gigliotti Motorsport is voorzien van Kumho rubber.

The Goose: "Gisteren was het inderdaad niet verkeerd. Ik heb inderdaad de snelste tijd gereden met de Corvette GT2. Je mag niet vergeten dat het slechts de eerste echte test was en vooral dat wij de eerste niet-Michelin waren gisteren. En slechts op 1.4 sec van de Ferrari zitten is voorlopig niet zo slecht. Maar er is nog veel werk aan de winkel."

Doug Petersen en team eigenaar Lou Gigliotti zijn de andere twee piloten op de Corvette. De snelste tijd gerealiseerd met de wagen staat voorlopig op naam van the Goose.

"Intern de tijden vergelijken zit er nog niet in. De auto is heel verschillend telkens we de baan op gaan en niet iedereen kan in iedere sessie rijden," aldus Goossens.

Meer nieuws vanuit Sebring volgt later.


(foto: LG Motorsport)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS