Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

Bentlley ontkent de plannen: "Zou heel logisch zijn, omdat het past, maar.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 februari 2016 17:47 • Print artikel

Het plan van Bentley om met een LMP2-coupe met haar GT3-motor is in de ijskast gezet. Bentley motorsportdirecteur Brian Gush heeft gereageerd op opmerkingen van de CEO van het Britse merk Wolfgang Durheimer. De CEO liet doorschemeren dat het Britse merk naar de mogelijkheid keek om een auto te produceren volgens de Daytona Prototype International regels, welke in 2017 van kracht gaan. Deze staat de mogelijkheid toe om met een chassis van een van de goedgekeurde LMP2-bolides te racen en deze uit te rusten met een eigen motor. Tegenover het Engelse autosport zegt Brian Gush: “Ja, we willen het graag doen en ja, het zou heel logisch zijn, omdat het goed past, maar het blijft op een laag pitje. We hebben geen plannen op tafel liggen om het nu te doen.”

24H of Le Mans Bentley racexpress

Toch geeft Brian Gush toe dat er gekeken is naar de geschiktheid om de 4 liter twinturbo van de Continentel GT3 in de Daytona Prototypes in te zetten. Er zijn studies geweest, maar deze zouden stop gezet zijn vanwege het dieselschandaal bij moedermaatschappij de VAG-groep. Door het schandaal hebben Audi en Porsche de inzet van het aantal LMP1-bolides in Le Mans beperkt.

Op dit moment richt Bentley zich dus op de GT3, zo vertelt de motorsportdirecteur: “Op het moment zijn we blij om ons te concentreren op de GT3.” Mocht het van een inzet komen van een P2/DPi, dan richt men zich op het Amerikaanse kampioenschap. Van een inzet tijdens de 24 uur van Le Mans gaat het niet komen. Een eigen motor wordt namelijk tijdens deze race niet toegestaan.

Daarnaast benadrukt Brian Gush dat er ook geen Bentleys aanwezig zijn tijdens de 24 uur van de Nürburgring. Waarbij de Brit ontkent dat het komt doordat er gekort is op de budgetten binnen de VAG-groep: “We zetten alleen fabrieksondersteunde auto’s in en Abt kent de plek erg goed; het bij hen voegen was het verkrijgen van het best mogelijke team.”Koopjedeal


De beste dagdeals met grote kortingen! Elke dag nieuwe dagaanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van vandaag! Kijk HIER eens of er iets bijzit voor je!!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS