Acceleration 2014

Nigel Melker klaar voor openingsrace Acceleration: "Eindelijk weer knallen!"

Uitgegeven door Casper Bekking • 25 april 2014 07:01

PORTIMAO – Na maanden van voorbereiding en enkele testdagen is het aanstaand weekend eindelijk zo ver: de start van het nieuwe landenkampioenschap Acceleration. Diverse landenteams nemen het in indrukwekkende singleseaters tegen elkaar op. De openingsronde wordt verreden in Portugal. Voor Team Nederland staat de ervaren en snelle Nigel Melker aan de start. De talentvolle rijder hoopt vanaf het eerste moment een rol van betekenis te kunnen gaan spelen en mee te kunnen doen om de zeges.


“Eindelijk weer knallen!”, blikte Melker enthousiast vooruit tegenover RaceXpress.nl. “Heel vet, ik kan niet wachten. Het is gewoon een superdikke bak om mee te rijden, ik geniet van elke meter. Het is lastig om te zeggen waar we exact staan maar ik wil gewoon het maximale eruit halen. Ik denk dat we de auto nu in de juiste range hebben maar we moeten afwachten of dat goed genoeg is. Er staan sterke teams aan de start die veel meer ervaring met deze auto hebben. Wij hebben tijdens de testdagen goed werk verricht dus ik heb er vertrouwen in. We zullen het zien.”

“Eerder deze week hebben we nog twee dagen getest. De eerste dag ging heel erg goed. We hebben de auto nog beter leren kennen: echt goede stappen gemaakt met de auto en met het team. Ik denk dat we een goede stap gemaakt hebben maar de tijden waren goed. Ik zat er lekker bij dus dat geeft vertrouwen voor het weekend. Op de tweede dag was het half nat, half droog dus toen hebben we het rustig aan gedaan. De weersverwachtingen geven een droog weekend aan, dus we hebben ons op andere vlakken voorbereid op het weekend.”

Over de overige coureurs die dit weekend met Acceleration in actie komen, kon Melker weinig kwijt: “Wij doen lekker onze job, focussen ons op onze eigen prestaties. Het maakt mij niet uit wie er verder rijdt. Er telt voor mij maar een plek en dat is de eerste. Daar moeten we gewoon voor gaan!”

Wel was de snelle Barendrechter dolenthousiast over het circuit van Portimao: “Echt een gave baan. Dit circuit staat samen met Spa bovenaan mijn favorietenlijstje. Veel hoogteverschil, een paar blinde bochten, erg lastig. Supervet en leuk, ik ben er helemaal klaar voor!”

De eerste trainingen van Acceleration staan op vrijdag gepland.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS