Acceleration 2014

Maik Barten succesvol in Legend Supercup: "De races zijn geweldig"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2014 18:54

Afgelopen weekend werd op het TT Circuit in Assen de Acceleration14 finaleraces verreden waar ook de spectaculaire Legend Supercup in actie kwamen. De voormalig KNAF Talent First winnaar Maik Barten stond aan de start in de No Fear Extreme Energy Legend Supercup en deed dat niet zonder succes. In alle vier de races stond Barten op het podium. De races waren overigens pure promotie voor de autosport, wat een fesst om naar deze bolides te kijken. Slipstreaemen, bumper aan bumper. Heel gaaf!

Maik Barten

Tijdens de eerste trainingen gaf hij direct zijn visitekaartje af door in de laatste training de snelste tijd op de klokken te zetten, maar in de eerste race kwam Barten slecht uit de startblokken en viel ver terug maar hij vocht zich terug in de top3 samen met Ferry Monster en Davit Kajaia. Door een fraaie actie in de laatste bocht kwam Maik als tweede over de streep. "Wat een gave race, we reden bumper aan bumper over het circuit en we hadden echt een mooi gevecht. Uiteindelijk nog P2 wat helemaal super is natuurlijk!", verklaarde een tevreden Barten na afloop.

De tweede race verliep opnieuw voorspoedig. De debutant reed zelfs lange tijd aan de leiding maar in de laatste ronden viel hij terug naar de derde plaats, en moest hij genoegen nemen met de laatste podiumplek, maar opnieuw een trophy voor het jonge talent.

Podium Barten

Zondag ochtend was het tijd voor de derde race van het weekend waar hij vanaf de tweede plaats startte, maar bij het ingaan van de eerste bocht was er geen ruimte en viel hij enkele plaatsen terug. Toen Maik zich terug gevochten had naar de derde plaats waren de twee koploperts al enkele seconden weg gereden, waardoor hij geen slipstream had en uiteindelijk genoegen moest nemen met de derde plaats.

De laatste race van het weekend was letterlijk een finale waar de vonken vanaf vlogen. Na een goede start had Maik de aansluiting bij de kopgroep. Alleen aan het einde van de tweede ronde ging de uitlaat kapot waardoor de Legend Supercup qua geluid veranderde in een Formule FA1. Hierdoor verloor Maik wat snelheid bij het accelereren uit de bochten, maar toch bleef hij aansluiting houden. In de laatste ronden van de race was het stuivertje wisselen tussen de eerste 3, uiteindelijk kwam Maik als tweede uit de strijd en sloot daarmee zijn weekend af op het podium.

"Wat een super weekend! De Legend Supercup is echt een heerlijk karretje om mee te rijden en de races zijn geweldig, bumper aan bumper, echt racen zoals het hoort! Met vier podium's in vier races kan ik niet anders dan uitermate tevreden zijn. Acceleration14 heeft er een uniek weekend van gemaakt met vrijdagavond de 80's and 90's party met The Hoff en zaterdagavond het ‘Foute Bierfest’ met Gerard Joling was onvergetelijk, alle credits voor de organisatie!"

Dit weekend komt Maik Barten ook in actie tijdens de Finaleraces op RaceWay Venray in de LMV8 SuperCup.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS