Formule 1

Stake F1 Team KICK Sauber wil alle kaarten uitspelen in Miami

Uitgegeven door HJ van Keulen • 5 mei 2024 14:03

Miami - Stake F1 Team KICK Sauber heeft met een miniem verschil een plaats in Q2 misgelopen, want Valtteri Bottas eindigde 0,010s buiten de cut-off tijd van Fernando Alonso en zette de 16e tijd van de sessie neer. In een lastige sessie op het meedogenloze Miami International Autodrome liet teamgenoot Zhou Guanyu zijn laatste poging verprutsen door het verkeer en stond hij 20e aan het einde van Q1. Hij start zondag als 19e door een gridstraf voor Daniel Ricciardo. (Check HIER de startgrid van de F1 GP in Miami)

Stake F1 Team KICK Sauber

Over het geheel genomen was het een uitdagende dag voor het team, dat eerder op de ochtend ook een drukke tijd had in de Sprintrace. In een sessie met incidenten op de baan en talloze gevechten door het hele veld eindigde Zhou als 11e, voor Valtteri als 14e. De Sprint liet zien dat er veel actie kan plaatsvinden op dit circuit en beide coureurs - en het team - zullen vechten om wat terrein goed te maken in het spektakelstuk van zondag.

Alessandro Alunni Bravi van het Stake F1 Team KICK Sauber: “We hebben de sprintrace positief gebruikt, omdat we de balans van onze auto hebben verbeterd en een goede stap vooruit hebben gezet ten opzichte van het begin van het weekend. Het team was in staat om het gebrek aan snelheid in lage snelheidsbochten dat we vrijdagn zagen aan te pakken en - hoewel het moeilijk is om in te halen in een sprintrace omdat het vaak voorkomt dat je vast komt te zitten in een DRS-trein - hebben we gezien dat ons racetempo beide coureurs in staat stelde om te vechten met hun directe concurrenten. Zhou kon George Russell gedurende de hele sprintrace voorblijven zonder enige dreiging van de Mercedes-coureur."

"De kwalificatiesessie bleek moeilijker voor ons: hoewel de balans van de auto goed was, kregen beide coureurs te maken met veel verkeer in hun laatste ronde in sector 1, waardoor ze niet door konden naar Q2. Desondanks blijven we positief over de balans van onze auto en het gedrag van onze banden en we zijn vastbesloten om voor de punten te vechten. Hoewel dit moeilijk zal zijn, hebben we de vooruitgang gezien die het team heeft geboekt toen we herstelden van een teleurstellende start van het weekend. Het team zal streven naar nog een stap voorwaarts en alle kaarten uitspelen om in de positie te komen om voor punten te vechten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS