Karting • Rotax Euro

Ramon Rietveld klaar voor de 'Olympische Spelen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 december 2009 14:56

Ramon Rietveld gaat naar de Rotax Max Grand Finals in Egypte. Dit wereldkampioenschap voor karters is de ultieme race voor de Rotax Max-coureurs. Het evenement kan gezien worden als de Olympische Spelen voor de kartsport, met name voor de Rotax Max. Meer dan 200 deelnemers uit meer dan vijftig verschillende landen strijden in de Egyptische badplaats Sharm El Sheikh om de eeuwige roem. Rietveld is blij met zijn ticket voor het WK. Het 16-jarige talent uit Lexmond heeft dit bereikt via de Dutch Rotax Max Challenge van Chrono Karting. Hij zal in Egypte uitkomen bij de Rotax Max Senioren. De snelle coureur uit het team van TKP eindigde als vierde in het Nederlands kampioenschap Rotax Max. Met zijn ticket op zak betekent dit een beloning voor zijn uitstekende debuut in Nederlands sterkste klasse.

Ramon Rietveld in goed gezelschap

Ook zijn vader Pedro Rietveld was blij met deze boodschap: ”Ik vind uiteindelijk, met alle tegenslagen die we gehad hebben, een vierde plaats in de eindstand heel knap van Ramon. Je praat niet over een Mickey Mouse-competitie in Nederland. Je bokst in je eerste jaar bij de Senioren tegen alle grote namen op. Ik vind het heel erg gaaf dat Ramon naar de World Finals gaat! We doen al jaren mee aan Chrono Karting, en we zijn twee keer net geen kampioen geworden. Dit jaar voor het eerst bij de Senioren en we hebben ondanks de pech een mooi jaar gehad. De snelheid is er en dit is een leuke bekroning. We kennen de baan in Egypte al, want we zijn een paar jaar geleden met Ricardo van der Ende mee geweest toen hij aan het WK meedeed.”

Ook Ramon Rietveld is uiteraard in zijn nopjes: "Dit jaar ging behoorlijk goed, dat had ik niet verwacht. Ik had gegokt op een toptien-klassering in mijn debuutjaar bij de Senioren. We hadden geen hoge verwachtingen maar toen ik in Duitsland al een race won hebben we deze een beetje bijgesteld. Uiteindelijk kon ik mezelf bij de beste vijf van het sterk bezette kampioenschap rijden. Het is natuurlijk helemaal gaaf dat dit nog een ticket voor het WK opleverde. Ik heb geen idee hoe het daar is. Het is de eerste keer dat ik naar een WK ga, maar het maakt me wel trots voor Nederland uit te mogen komen. Het is net alsof je lid bent van het Nederlands voetbalelftal. Er zijn in Egypte veel sterke rijders maar ik hoop de finales te halen en er dan goed bij te zitten. Het is leuk want er gaan ook een hoop Nederlandse fans mee. Ik word dit seizoen ondersteund door Autoschadeherstel Asl Meerkerk, maar we zoeken nog een aantal sponsors die wat kunnen helpen om komend jaar nog sterker voor de dag te komen."

Maar voor deze week staat in het teken van de Grand Finals in Egypte. De snelste inwoner van Lexmond is er klaar voor!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS