Karting • Rotax Euro

Primeur voor Joel Affolter: Als een Spaanse torero in Zuera

Uitgegeven door Casper Bekking • 4 november 2010 17:28 • Print artikel

Joel Affolter kan weer een hoofdprijs aan zijn palmares toevoegen. Het grote talent uit Stompetoren had de primeur en won in het Spaanse Zuera de allereerste Rotax International Open. Affolter kreeg het niet cadeau, want er waren problemen met de motor en de afstelling. Toch bleef Joel als een professional te werk gaan. Als een Spaanse torero temde hij de concurrentie. Tijdens de series in de regen was de coureur van Strawberry Racing ijzersterk, maar ook op het droog toonde hij zijn kracht. Dat bezegelde de Europees kampioen karting van 2010 in de Rotax Max Junioren, in een superspannende finale met de hoofdprijs. Op het podium glom Affolter net als zijn grote bokaal.

Joel Affolter wint in Zuera

"In de prefinale was de baan aan het opdrogen. Op sommige plaatsen was er nog spray, terwijl op andere stukken het asfalt nagenoeg droog was. De keuze voor de bandenspanning was dus erg lastig", blikte Affolter terug voor RaceXpress.com. "Het begin van de race ging goed, ik kon de eerste vier ronden op kop rijden, totdat Rob Holland me passeerde. Hij had een lagere bandenspanning en kon daardoor vrij makkelijk bij me weg rijden. Twee ronden later kwam teamgenoot Jack Barlow eraan en ook hij passeerde me vrij eenvoudig. Ik kon echter wel bij hem aanhaken en twee ronden voor de finish pakte Barlow leider Holland. Ik kreeg in de slotfase ook Dave Blom nog in mijn nek en ik moest verdedigen. Ik nam daardoor een kortere weg en passeerde opeens Holland. Dat was niet mijn bedoeling want in Zuera start je liever als derde dan als tweede, waardoor ik hem er even later maar voorbij liet en op P3 eindigde."

Joel Affolter aerodynamisch

"In de finale had Jack een hele goede start en we konden samen vrij eenvoudig wegrijden bij de rest van het veld. Mijn teamgenoot was iets langzamer maar ik kreeg het teken dat ik hem op de rechte stukken moest opduwen om hem te helpen met zijn problemen. Op een gegeven moment moest ik hem wel inhalen en nam ik de leiding over. Drie ronden later werd ik op het rechte stuk ingehaald door Dave Blom, maar hij maakte een foutje en toen kon ik hem weer passeren. Ik moest nog drie ronden verdedigen maar ik kon gelukkig winnen! Een prachtig resultaat, waarvoor ik Strawberry Racing, mijn familie, mijn monteur William en Ogden Motorsport hartelijk wil bedanken."

Website Joël Affolter

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS