Formule 1

Max Verstappen na P4 in sprintkwalificatie: "Alsof ik op ijs reed"

Uitgegeven door Bart • 19 april 2024 11:06

Max Verstappen vertrekt zaterdag in de sprintrace in Shanghai vanaf de vierde positie. Aan het einde van SQ2 begon het te regenen en dat zorgde voor een spiegelgladde strijd om pole position. Die ging uiteindelijk naar Lando Norris. Verstappen raakte meerdere ronden kwijt vanwege track limits en zette zijn Red Bull op P4.

Max Verstappen


"Het was ongelooflijk glad", vertelt Max op Verstappen.com. "Ik had moeite om temperatuur in de banden te krijgen. Het was lastig om de auto op de baan te houden. Het voelde alsof ik op ijs reed. Ik denk dat het daarom terecht is waar we staan in deze kwalificatie. Het werkte voor mij niet in de natte omstandigheden. Ik denk wel dat we in het droog erg goed zijn, dus daar ben ik blij mee."

Verstappen gaat proberen in de sprintrace naar voren te komen. "Er zijn zeker kansen. Het is niet ideaal om hier aan de binnenkant te starten, want er ligt een stuk minder grip. We moeten een zo'n goed mogelijke start hebben en daarna wordt het een lange stint op één set banden in de sprint. Dat gaat het erg interessant maken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS