Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Marokkaan Suleiman Zanfari wint opnieuw in F4 in Koeweit

Uitgegeven door HJ van Keulen • 7 februari 2024 17:00

Het Saudi-Arabisch F4-kampioenschap ging in het weekend van 1 en 3 februari 2024 van start op Kuwait Motor Town. Suleiman Zanfari pakte een duidelijke overwinning in de eerste race van het seizoen. Races 2 en 3, die werden verreden met een omgekeerde startgrid voor de topcoureurs, waren minder gunstig voor hem, maar in race 4 wist hij als vierde te finishen en de snelste tijd neer te zetten. Daarmee staat hij aan de leiding in het voorlopige klassement. De competitie gaat komend weekend verder, van 8 tot 10 februari, op hetzelfde circuit.

Suleiman Zanfari wint opnieuw in F4 in Koeweit

Suleiman had zijn potentieel al laten zien tijdens het F4 Saudi Arabia Trophy Event op het Bahrain International Circuit afgelopen december met een poleposition en een overwinning. Tijdens de eerste race van het door Aramco gesteunde F4 Saudi Arabia Championship liet de jonge Marokkaan opnieuw het volkslied van zijn land klinken door Race 1 te winnen, ondanks een zeer levendige race. De race werd herstart na een rode vlag en Suleiman profiteerde van de situatie om naar de koppositie te gaan en de race in stijl te winnen.

Vanwege de omgekeerde startgrid voor de top 10 in race 2 startte Suleiman als 10e en klom op naar de 4e positie. Als 9e op de omgekeerde startgrid in race 3 klom hij opnieuw naar de 5e plaats, voordat hij als 9e werd geklasseerd vanwege een discutabele penalty.

In de vierde en laatste race van de meeting maakte Suleiman een opmerkelijke comeback naar de 4e positie na een incident dat hem in de eerste ronde behoorlijk had opgehouden. Hij profiteerde hiervan en bevestigde zijn grote snelheid door de snelste tijd van de race neer te zetten.

Suleiman is snel als altijd, maar na zijn prachtige overwinning in race 1 op Kuwait Motor Town had hij wisselend geluk, maar hij is vastbesloten om volgend weekend in ronde 2 van het Saudi-Arabisch F4-kampioenschap zijn voorsprong in de top van het klassement uit te breiden.