Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Maro Engel neemt het voortouw bij Mercedes-AMG Team Winward; Nederlanders Colin Caresani en Daan 'Arrow' Pijl in Endurance Cup

Uitgegeven door Peter Vader • 5 maart 2024 09:01

Winward Racing is momenteel op Circuit Paul Ricard voor de officiële Fanatec GT Europe Prologue, die plaatsvindt op dinsdag en woensdag (5/6 maart). Het Endurance Cup-seizoen van 2024 begint met een drie uur durende wedstrijd op dezelfde locatie op 5 en 7 april. Fabriekskscoureurs Maro Engel en Lucas Auer zullen als Mercedes-AMG Team WINWARD de #48-auto delen op alle tien evenementen, waarbij de Canadese topman Daniel Morad zich bij hen voegt voor de Enduranceraces. De #57 zal de Endurance Cup in de Silver-klasse betwisten met Colin Caresani, Daan 'Arrow' Pijl en Tanart Sathienthirakul.

Fanatec GT Europe Prologue Mercedes Winward

Engel is een van de meest gerespecteerde coureurs op de Fanatec GT Europe-grid. De Duitser heeft een lange geschiedenis bij Mercedes-AMG en heeft grote successen behaald, waaronder de Endurance-titel van 2018. Opvallend is dat hij voor het eerst sinds 2021 terugkeert in het sprintveld.

Auer heeft ook een lange geschiedenis in de Fanatec GT Europe sinds zijn debuut in 2019, waaronder een seizoen bij Winward in 2022, en was hij racewinnaar in de DTM en ADAC GT Masters. Morad heeft onlangs bijgedragen aan de overwinning van Winward in de GTD-klasse tijdens de 24 Hours of Daytona, hoewel hij tot nu toe slechts één Fanatec GT Europe-start op zijn naam heeft staan, toen hij voor Al Manar Racing by HRT reed tijdens de CrowdStrike 24 Hours of Spa 2022.

"Niemand in ons team hoeft dit seizoen te klagen over te veel verveling of te weinig uitdaging", zegt teambaas Christian Hohenadel, wiens ploeg ook meedoet aan de DTM. “De diversiteit in de GT World Challenge met racewagens van negen verschillende merken is groter dan ooit. Het feit dat Mercedes-AMG titelverdediger is en dat we met Maro en Luggi (Auer) een absoluut topkoppel op onze auto hebben, betekent ook dat we een belangrijk doel hebben: we willen meedoen om het kampioenschap. Het is duidelijk dat dat een hoge doelstelling is in dit topveld. Het moet goed gaan. Maar wij gaan de uitdaging graag aan en hebben er zin in!"

In de zilveren auto zullen de Nederlandse coureurs Colin Caresani en Daan -Arrow- Pijl dit seizoen allebei hun seriedebuut maken. Teamgenoot Sathienthirakul zal ondertussen aan zijn tweede Endurance-seizoen deelnemen nadat hij vorig seizoen met een Porsche voor Dinamic GT had gereden. "De Hollandse jongens zijn nog vrij onbekend, maar ze brengen veel talent met zich mee. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze auto een goede rol kunnen spelen in de strijd om de Silver Cup", aldus Hohenadel.

Winward Racing is momenteel op Circuit Paul Ricard voor de officiële Fanatec GT Europe Prologue, die plaatsvindt op dinsdag en woensdag (5/6 maart). De Endurance Cup-campagne van 2024 begint met een drie uur durende wedstrijd op dezelfde locatie op 5 en 7 april.

Fanatac GT Europe kalender seizoen 2024

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS