Formule 1

Lewis Hamilton onthult: "Adrian Newey staat boven aan mijn lijstje om mee samen te werken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 mei 2024 07:00

Lewis Hamilton zegt dat het hem geweldig lijkt om bij Ferrari samen te werken met Adrian Newey. Hamilton stelt dat de Britse ontwerper ‘bovenaan zijn lijstje staat’ om mee samen te werken.

Adrian Newey

Afzwaaiend Mercedes-coureur Lewis Hamilton reageert op het nieuws dat Newey het team van Red Bull gaat verlaten. Het zou dus kunnen dat de meest succesvolle coureur en ontwerper uit de koningsklasse beide bij het team van Ferrari komen te rijden; het meest succesvolle team uit de geschiedenis. Het zou een sprookjesboek zijn voor de geschiedenisboeken, maar ook Hamilton lijkt warm te lopen voor de komst van Newey: "Als ik een lijst zou maken van mensen met wie ik graag zou willen samenwerken, zou hij er absoluut bovenaan staan", vertelt Hamilton in de FIA persconferentie.

“Adrian heeft zo'n geweldige geschiedenis en staat van dienst. Hij heeft duidelijk geweldig werk geleverd tijdens zijn carrière in het omgaan met teams en de kennis die hij heeft. Ik denk dat hij een geweldige aanwinst zou zijn. Ze hebben al een geweldig team, ze maken al enorme vooruitgang en stappen vooruit. Hun auto is dit jaar sneller. Maar het zou een voorrecht zijn om met hem samen te werken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS