Karting • Karting Diversen

WSK prijsuitreiking; Nyck de Vries in het zonnetje + FOTO's

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 december 2008 19:15

Alle kampioenen en de gehele topdrie van de eindstand in de WSK Karting Serie werden tijdens de huldiging op het grote eindfeest van de WSK in Italië nog eens in het zonnetje gezet. Daarbij ook Nyck de Vries die dit seizoen de titel greep in de klasse KF3. De talentvolle Nederlander genoot zichtbaar.

Nyck de Vries

“Het feest was in Sporting Club Monza, tegen over het circuit. Van alle winnaars in elke klasse stond er een kart, met daarbij een groot bord en een groot spandoek. Heel gaaf allemaal”, vertelde Nyck de Vries. “Alle topmerken waren aanwezig. Wij kwamen met Dino Chiesa, mijn teambaas van Zanardi, die in het verleden ook met Lewis Hamilton heeft gewerkt. Toen ik aan de beurt was voor mijn huldiging lieten ze eerst een filmpje zien met de hoogtepunten van afgelopen seizoen.”

Zanardi kart

Niet alleen Nyck viel in de prijzen, ook vader Hendrik-Jan de Vries kon een bokaal ophalen. Immers door het goede presteren van zijn zoon, was De Vries Competition als tweede geëindigd in de Euro Cup. Dit was een teamcup, maar aangezien Nyck de punten in zijn eentje had veroverd, terwijl de andere teams het met meerdere rijders konden doen, betekende dit een extra surprise.

Hendrik-Jan de Vries

“Mijn vader kon namens De Vries Competition een beker in ontvangst nemen. Dat was leuk. Hij doet er ook alles aan zodat ik kan racen. Verder was het heel gezellig en nu gaan we ons eerst een korte pauze gunnen, voordat we ons weer concentreren op het volgende seizoen”, besloot Nyck de Vries.

Alle WSK winnaars


Alle WSK podiumwinnaars


Zanardi

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS