Formule 1

Het grote gat naar Verstappen doet Hamilton zichtbaar pijn: "Voor ons is het heel zwaar als we..."

Uitgegeven door Bart • 5 mei 2024 08:09

Lewis Hamilton zit in de hoek waar de klappen vallen. De zevenvoudig wereldkampioen worstelt met zijn auto en met name om de banden in het juiste window te krijgen. Tijdens de kwalificatie in Miami reed de Brit van Mercedes soms sterk en soms totaal niet en dat had de achtste startpositie tot gevolg. Het gat naar Max Verstappen was met 8 tienden erg fors.

Lewis Hamilton


Hamilton reageerde voor de camera van Sky Sports F1 op zijn kwalificatie in Miami: "De grip voelde eigenlijk best goed, maar deze banden zijn zo gevoelig. We proberen om de banden aan het werk te krijgen, maar we hebben er moeite mee om het maximale eruit te halen. In Q2 kregen we weer even hoop, maar daarna waren we nergens in Q3."

"Over het algemeen was het wel een veel betere dag voor ons. We zijn vooruit gegaan in de sprintrace en ook in de kwalificatie. Het was al positief dat we naar Q3 gingen. Q3 zelf was niet geweldig, maar ik ben al dankbaar dat we in Q3 zaten."

Het grote gat naar Verstappen doet Hamilton zichtbaar pijn. "Voor ons is het heel zwaar als we er 8 tienden achter zitten. We vechten nu met een Haas en ik weet niet of dat onze echte snelheid is of dat dat puur door de banden komt. We krijgen de banden al het hele jaar niet aan het werk."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS