Autosport Internationiaal Singleseaters • GP2 Asia

GP2-race Bahrein afgelast door politieke onrust, Formule 1 Grand Prix volgende?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 februari 2011 13:05

BAHREIN - De organisatie van de GP2 Asia Series heeft definitief het evenement in Bahrein geannuleerd. Dit weekeinde zou de tweede ronde van de serie op het Sakhir F1-circuit in Bahrein plaatsvinden. Door de onlusten in de Bahreinse hoofstad Mananah, waar afgelopen nacht doden en tientallen gewonden te betreuren vielen, is de politieke situatie verslechterd.

Geen actie voor de GP 2-coureurs

Volgens de organisatoren was er geen andere mogelijkheid dan de GP2-race af te gelasten. Eerder al werd op verzoek van de lokale motorsportfederatie aangekondigd dat de raceactiviteiten van donderdag werden verplaatst. Daarna volgde het nieuws dat de rest van het programma van het weekeinde ook is afgelast.

"Naar aanleiding van de actuele gebeurtenissen in Bahrein, is op verzoek van de Bahreinse Motorsport Federatie besloten de rest van het evenement te annuleren als gevolg van overmacht", aldus de verklaring van de GP2-organisatie.

De vraag rijst of de Formule 1 GP en de test voorafgaande aan de GP kunnen doorgaan. De Formule 1-teams testen van 3 tot 6 maart in Bahrein, op 13 maart gevolgd door de eerste Grand Prix van het seizoen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS