Autosport Internationaal Toerwagens • Renault Mégane Trophy

Frustratie voor Team Marc VDS Estrella Galicia 0,0: "De spirit van het team is ongelooflijk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 augustus 2016 17:44

Paul Ricard, Frankrijk - Team Marc VDS Estrella Galicia 0,0 had een frustrerend weekend in Paul Ricard, tijdens de vierde manche van de Renault Sport Series. Fabian Schiller, die de wagen deelde met Renaud Kuppens, moest opgeven in de endurancerace, waarna hij als vijfde finishte in zijn solo race. Kuppens tikte in zijn sprintrace als achtste aan.

Team Marc VDS Estrella Galicia 0,0

Omdat Pro-rijder Markus Palttala onbeschikbaar was zou het voor het Marc VDS Team altijd een lastig weekend worden. Ex-Marc VDS GT1-rijder en vriend van het team Renaud Kuppens wist hem te vervangen. Zonder ervaring met de wagen zou dat niet eenvoudig worden. En al helemaal niet toen hij tijdens de endurancerace niet eens een ronde kon afwerken. Schiller, als tweede vertrokken, lag nochtans comfortabel aan de leiding toen een lekke band in de zesde een einde aan zijn en Kuppens' race maakte.

Ook de sprintraces op zondag hadden een dramatisch verloop. Schillers Am race begon goed en hij was aan het strijden om de eerste plaats toen zijn Renault RS 01 bij een contact beschadigd raakte. Hij kon zijn weg verder zetten, maar werd dan een tweede keer aangetikt, dit keer met ergere gevolgen. Hij liep opnieuw een lekke band op en kon pas als vijfde over de streep strompelen.

Voor Kuppens, die amper met de wagen had gereden, zou de wedstrijd in het hoogstaande Pro-startveld een hele opgave worden. Ondanks een ontgoochelende kwalificatiesessie kon hij in de race een strak tempo aanhouden en lag hij zevende, vooraleer hij nogal wat tijd verloor na contact met een andere wagen. Hij moest uiteindelijk tevreden zijn met een achtste plaats.

De resultaten van dit weekend zijn echter goed nieuws voor Palttala: de Fin staat zo nog steeds samen met Schiller aan de leiding van de endurancerangschikking. Schiller zelf staat nu tweede in de Am categorie, terwijl Team Marc VDS Estrella Galicia 0,0 nog altijd de teamrangschikking aanvoert.

Renaud Kuppens, Renault R.S.01 #9
"Het was fantastisch om nog eens voor Marc VDS te kunnen rijden. De spirit van het team is ongelooflijk, maar dat had ik ook verwacht. Ook het niveau van de geleverde arbeid is uitzonderlijk. Het is alleen jammer dat de uitslagen niet wat beter waren. Het was uiteraard wat frustrerend om niet te kunnen rijden in de endurancerace, en ook mijn sprintrace viel best tegen. Ik verloor eerst wat tijd toen ik een aanrijding bij de start moest vermijden en dan werd ik achteraan geraakt, waardoor ik nog wat meer tijd verloor. Ik wil Marc van der Straten bedanken voor het vertrouwen, het is altijd leuk om voor hem te racen."

Fabian Schiller, Renault R.S.01 #9
"Het weekend begon goed, want ons tempo in free practice was goed en ik kon me op de eerste rij kwalificeren. In de endurancerace had ik een goed gevoel, maar dan reed ik opeens lek. Dat hoort bij racen, maar dat maakt het niet minder vervelend. Mijn sprintrace was vergelijkbaar - alles verliep goed, ondanks een klein contact, maar dan miste een andere rijder zijn rempunt en reed me aan. Mijn auto was zeer beschadigd, het is een wonder dat we wat punten wisten te scoren. Nu moeten we ons richten op Spa."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS