Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Hollands feestje: liefst vijf Nederlanders in Masters of Formula 3 Zandvoort

Uitgegeven door Casper Bekking • 24 juni 2014 13:07

ZANDVOORT – Het traditionele Formule 3-evenement op Circuit Park Zandvoort belooft dit jaar een waar Hollands feest te worden. Liefst vijf landgenoten nemen deel aan de prestigieuze race op het duinencircuit, zo kan RaceXpress.nl melden. Hoewel door de krappe kalender diverse teams uit het FIA European Championship Formula 3 verstek moeten laten gaan, hebben een aantal toptalenten toch een zitje weten te bemachtigen.

Masters Formula 3 Zandvoort 2014

De coureur met de meest ervaring in het jaarlijkse Formule 3-evenement is Dennis van de Laar. De thuisrijder begint aan zijn derde deelname in de Zandvoortse duinen. De Zandvoorter gaat rijden voor Double R Racing. Vele ogen zullen echter gericht zijn op Max Verstappen, de zoon van voormalig winnaar Jos Verstappen. De 16-jarige autosportrookie maakte afgelopen weekend indruk met drie overwinningen op Spa-Francorchamps in het sterke EK Formule 3. Verder staat Duits Formule 3-topper Indy Dontje aan de start. De talentvolle coureur scoorde eerder deze maand zijn eerste zege in het kampioenschap en staat met grote regelmaat op het podium. Zij rijden beiden voor het topteam Motopark, waarvoor Verstappen Junior in de wintermaanden zijn eerste Formule 3-meters reed.

Ook Verstappens teamgenoot van Van Amersfoort Racing Jules Szymkowiak neemt deel aan het topevenement. De Limburger start voor het Nederlandse topteam in de duinen van Zandvoort. De vijfde Nederlander is Steijn Schothorst, die zijn debuut gaat maken in de Formule 3. De jongeling is al enkele jaren succesvol in de Formule Renault 2.0 en gaat begin juli zijn kwaliteiten laten zien in de F3-bolide van Performance Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS