Formule 1

Ho-Pin Tung toont Renault F1 outfit: "Een ongelofelijke kans"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 februari 2010 07:28

VALENCIA - Ho-Pin Tung is komend seizoen reserve-rijder en testcoureur voor het F1-team van Renault. Dat werd zondag bekendgemaakt tijdens de officiële perspresentatie van het Renault F1-team in Valencia. "Tijdens mijn recente test met Renault in Jerez zei ik dat op de drempel van de Formule 1 stond. Nu kan ik zeggen dat ik er in zit", verklaarde een dolgelukkige Ho-Pin Tung (27). Als test-en reserverijder is de jonge Nederlandse Chinees bij alle wedstrijden aanwezig. Tung wordt volledig betrokken bij alle teamactiviteiten en zal regelmatig testwerk verrichten. Naast zijn drukke Formule 1-werkzaamheden gaat Tung een volledig wedstrijdseizoen afwerken in de GP2-klasse, bij het gerenommeerde DAMS-team, dat nu onder de vleugels van Renault is gekomen. Tung: "Mijn entree in de Formule 1 is heel goed nieuws voor China en voor het groeiend aantal Formule 1-fans daar."


Tijdens de teampresentatie in Valencia gaf teamchef Eric Boullier aan onder de indruk te zijn van de prestaties van Tung. "Toen Ho-Pin bij ons testte in december maakte hij onmiddellijk indruk door zijn snelheid en de technische feed back, die hij aan het team gaf. Dit overtuigde ons dat hij er klaar voor is om opgenomen te worden in ons team."


Tung zei bij de onthulling van de auto voor het seizoen 2010 in Valencia dat vanaf de dag dat hij met racen begon er geen ander doel voor hem was dan de Formule 1. "Om nu in de koningsklasse van de autosport te stappen, is een ongelofelijke kans. Het is echt een droom die uitkomt, maar het is tevens een nieuw begin. Mijn doel is niet veranderd: ik wil racen en ik wil winnen, voor China, voor mijn fans, voor mijn partners en voor mijzelf. Formule 1 dat is wat echt wil."


Het gaat de jonge coureur er natuurlijk om aankomend seizoen zoveel mogelijk te leren. "Maar ik ben er ook om echt bij te dragen op alle momenten dat het team mij nodig heeft, ik ben er klaar voor."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS