Formule 1

Fernando Alonso verwerpt 'zinloze' vraag over F1-stoeltje Red Bull en Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 april 2024 19:01

Fernando Alonso heeft een vraag over gesprekken met Red Bull en Mercedes van de hand gewezen. De coureur zei dat het ‘geen zin’ heeft om daarover te praten, omdat hij weer bij Aston Martin heeft getekend.

Fernando Alonso Aston Martin F1


Voordat hij vorige week opnieuw tekende bij Aston Martin, werd Alonso in verband gebracht met Red Bull en Mercedes. Er werd gezegd dat de Spanjaard in gesprek was met beide teams.

De coureur zou in aanmerking komen om Lewis Hamilton te vervangen en hij zou naar verluidt ook in aanmerking komen voor een stoeltje bij Red Bull.

Volgens berichten in de media zou hij Sergio Pérez hebben kunnen vervangen om een line-up te vormen naast Max Verstappen, terwijl anderen beweerden dat hij het stoeltje van de Nederlander zou innemen als Verstappen naar Mercedes zou vertrekken.

Uiteindelijk bleek geen van deze geruchten waar en Alonso verbond zijn toekomst aan Aston Martin in wat hij 'waarschijnlijk mijn laatste' F1-contract noemde. En nu is Aston Martin het enige onderwerp waar hij over wil praten.

Gevraagd naar de geruchten over gesprekken met Red Bull en Mercedes, zei hij tijdens de rijderspersconferentie van donderdag in China: "Het heeft geen zin om te veel te praten, want het is nu klaar. Ik blijf bij Aston en ik wil het alleen over Aston hebben. Zoals ik vorige week al zei, waren er wat gesprekken met anderen, zoals normaal is voor iedereen op dat moment, maar dat waren gewoon verkennende gesprekken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS