Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Mercedes-AMG A 45 S 4Matic+ kan nu worden besteld als speciaal "Limited Edition"-model

Uitgegeven door HJ van Keulen • 17 februari 2024 21:32

Voor de A 45 S 4MATIC+ (gecombineerd brandstofverbruik: 9,2-8,8 l/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot: 208-200 g/km) lanceert Mercedes-AMG een aantrekkelijk speciaal model: de "Limited Edition". Deze kan nu worden besteld. De prijs voor de uitgebreide extra uitrusting bedraagt € 14.280,00. De marktintroductie vindt plaats in april 2024. Het aanbod is beschikbaar tot eind 2024.

Mercedes-AMG A 45 S 4Matic+

Bijzonder opvallend is de exclusieve lak in "AMG green hell magno". Deze kleur was eerder niet beschikbaar voor de compacte klasse. Verder is er de foiling met het AMG-logo en een groot "A 45 S"-schrift op de portieren en het AMG-wapen op de motorkap. De "Limited Edition" rolt op matzwarte 19-inch AMG gesmede wielen in zeven-dubbelspaaks design, die zijn voorbehouden aan de Edition. De contrasterende kleur geel accentueert de spaken van de velg. Passend bij de kleur van de velgen zijn de remklauwen van het krachtige AMG-remsysteem glanzend zwart gekleurd en voorzien van witte AMG-logo's. Geraffineerde details zijn onder meer de exclusieve tankdop met AMG-logo en de lichtprojector: deze schijnt het AMG-wapen op de weg bij het in- en uitstappen.

Mercedes-AMG A 45 S 4Matic+

Drie uitrustingspakketten zorgen ervoor dat de "Limited Edition" nog beter tot zijn recht komt:

- Het AMG Night Package: Opvallende designelementen in zwart en hoogglans zwart onderstrepen het expressieve karakter van de auto. Hiertoe behoren de frontsplitter, de buitenspiegelbehuizingen en de gordellijnen. Thermisch isolerende, donker getinte raamoppervlakken vanaf de B-stijl maken het pakket compleet.

- AMG Night Package II: Talrijke details maken van het voertuig een blikvanger. Daartoe behoren de verduisterde stijlen op de radiateurlijst en de zwartverchroomde typografie op de voorspatborden en achterklep, de Mercedes-ster en exclusief voor deze editie de portiergrepen en de Mercedes-sterren in de wielnaafdoppen.

- Het AMG aerodynamicapakket: Het AMG Aerodynamicapakket, ontwikkeld in de windtunnel, omvat speciale aanbouwdelen en een vaste AMG-achtervleugel. Samen verhogen ze de contactdruk en verbeteren ze de rijeigenschappen bij hoge snelheden.

Ook het interieur van de "Limited Edition" is opvallend vormgegeven: de AMG Performance-stoelen zijn bekleed in zwart met een combinatie van ARTICO kunstleder en MICROCUT microvezel. Gele sierstiksels in de stoelen, deurpanelen en het instrumentenpaneel zorgen voor aantrekkelijke contrasten. Dit geldt ook voor de geborduurde emblemen met het opschrift "45 S" in de hoofdsteunen voor.

Mercedes-AMG A 45 S 4Matic+

Het AMG Performance-stuurwiel in leder/MICROCUT-microvezel met gele sierstiksels en de aluminium sierdelen met AMG-patroon en gele AMG-letters zetten nog meer accenten in het interieur. Ook de AMG-instaplijsten getuigen van het oog voor detail. Ze dragen een AMG-dessin in zwart en lichten het AMG-logo in geel op. AMG-vloermatten met '45 S'-opschrift en sierstiksels in geel maken de upgrades van het interieur compleet.

Mercedes-AMG A 45 S 4Matic+

Met een vermogen van 310 kW (421 pk) is de A 45 S 4MATIC+ krachtig gemotoriseerd. De compacte sportwagen sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in 3,9 seconden. De topsnelheid is begrensd op 270 km/u. Naast de pure prestatiecijfers maakt de 2,0-liter viercilinder AMG-turbomotor indruk met zijn spontane reactievermogen.

Mercedes-AMG A 45 S 4Matic+

De volledig variabele AMG Performance 4MATIC+ vierwielaandrijving met AMG TORQUE CONTROL levert een belangrijke bijdrage aan de dynamische rijervaring: De achterasaandrijving bevat twee elektronisch geregelde meervoudige platenkoppelingen. Ze zijn elk verbonden met een aandrijfas op de achteras. Daardoor kan de aandrijfkracht niet alleen variabel over de voor- en achteras worden verdeeld, maar ook selectief over het linker- en rechterachterwiel.

Mercedes-AMG A 45 S 4Matic+

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS