Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - Meerdere teams kondigden hun Fanatec GT Europe-seizoensplannen aan tijdens de Proloog

Uitgegeven door Peter Vader • 6 maart 2024 13:00

Een aantal Fanatec GT Europe-teams hebben hun coureursbezettingen voor 2024 bekendgemaakt voorafgaand en tijdens de officiële proloog van dinsdag en woensdag, die momenteel plaatsvindt op Circuit Paul Ricard. Garage 59 bevestigde dinsdagochtend zijn bemanning, net toen de groene vlag werd gezwaaid om de tweedaagse pre-season test af te trappen. Het McLaren-team heeft zijn inzet voor de komend seizoen vergroot met twee auto's in de Sprint- en drie in de Endurance-divisie.

Fanatec GT Europe Prologue team announcement Tuesday Foto 1
McLaren #159

De #159 zal opnieuw strijden in de Pro-klasse, zij het dat alleen Benji Goethe doorgaat van vorig semester. Hij zal worden vergezeld door Tom Gamble voor het volledige kampioenschap van tien evenementen, waarbij Dean MacDonald als derde coureur deelneemt aan de Endurance-rondes. MacDonald hielp Garage 59 aan het winnen van de Sprint Pro-Am-titel in 2022, terwijl McLaren-fabriekscoureur Gamble eerder voor het team reed in de Asian Le Mans Series.

De #188 McLaren (hieronder afgebeeld in 2023) zal ook zijn volledige seizoensprogramma voortzetten. Louis Prette en Miguel Ramos zijn onveranderd ten opzichte van vorig seizoen en zullen zowel in de Sprint als de Endurance-divisie rijden, waarbij rijzende ster Adam Smalley zich bij hen voegt tijdens langeafstandsrondes. De 23-jarige jongeling ‘haalde zijn brevet’ voor deelname aan de internationale competitie na het winnen van de Porsche Carrera Cup GB-titel van vorig seizoen.

Fanatec GT Europe Prologue team announcement Tuesday Foto 2
McLaren #188

Nieuw voor 2024 is de #158 McLaren, die ook aan de Endurance Cup deelneemt in de Bronze-klasse. Nicolai Kjærgaard schuift aan bij de rijdersbezetting van de Pro-auto, hij wordt vergezeld door Lewis Proctor, die vorig seizoen met Team WRT uitkwam, en de ervaren Britse GT-coureur Mark Samson.

Vorige week werd bevestigd dat Grasser Racing voor het eerst sinds 2019 terugkeert naar de Pro-klasse, met een Lamborghini voor de uiterst ervaren ploeg van Christian Engelhart, Franck Perera en Marco Mapelli.

Engelhart keert terug naar het team en de fabrikant waarmee hij de Endurance Cup 2017 en de overall titels won na vier seizoenen aan het stuur van diverse Porsches. Perera en Mapelli zijn ook bekende gezichten in de Grasser-pitbox: beiden reden voor het team tijdens de CrowdStrike 24 Hours of Spa 2018 en vertegenwoordigden het Oostenrijkse team sindsdien in verschillende andere series.

Grasser heeft ook de crew voor zijn #19 Lamborghini onthuld, die de titel zal verdegen in de Endurance Silver-klasse waarin hij vorig seizoen al won. Hij zal die titel verdedigen met een geheel nieuwe line-up van Mateo Llarena, Hugo Cook en Haytham Qarajouli. Alle drie zijn nieuwkomers in de serie en hebben, toepasselijk genoeg, een gemiddelde leeftijd van 19 jaar.

Fanatec GT Europe Prologue team announcement Tuesday Foto 3 Lamborghini Grasser#19 Lamborghini van Grasser

Sky Tempesta Racing maakte vorige week ook de line-up voor 2024 bekend. Het Britse team heeft er een gewoonte van gemaakt om van merk te veranderen sinds ze in 2019 bij Fanatec GT Europe kwamen, waarbij ze raceten met Ferrari (2019-2021), Mercedes-AMG (2022) en McLaren (2023) voordat ze dit jaar terugkeerden naar het merk met het steigerende paard uit Maranello.

Hoewel de machinerie is veranderd, heeft het Sky Tempesta-team zijn vaste line-up van coureurs behouden, bestaande uit Chris Froggatt, Jon Hui en Eddie Cheever III, die allemaal dit seizoen terugkeren. Sky Tempesta zal deelnemen aan het volledige kampioenschap van tien ronden in de Bronze Cup-klasse en wil bijdragen aan de Endurance-titel die het vorig seizoen veroverde.

Fanatec GT Europe Prologue team announcement Tuesday Foto 4

Een groot aantal andere teams hebben de afgelopen week plannen aangekondigd. Daartoe behoren Imperiale Racing, dat een Sprint Cup-programma bevestigde; Iron Lynx, dat zijn plannen voor de Endurance Cup onthulde en natuurlijk Winward Racing, dat het hele seizoen samen met een Silver-team in de Endurance-divisie een Pro-auto zal inzetten. Al het laatste team- en coureursnieuws is te vinden op de Fanatec GT Europe-website en op de social mediakanalen.

Fanatec GT Europe Prologue team announcement Tuesday Foto 5 Circuit Paul Ricard



Fanatac GT Europe kalender seizoen 2024

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS