Formule 1

Charles Leclerc is supergemotiveerd voor Shanghai maar erkent ook zijn zwakheid: "Hij werkt gewoon beter dan ik"

Uitgegeven door Peter Vader • 18 april 2024 14:30

De vijfde ronde van het F1-wereldkampioenschap 2024 staat komend weekend op het programma en wordt verreden op het circuit van Shanghai. Een wedstrijd die sinds 2019 niet meer op de kalender staat. Alle ogen zullen gericht zijn op het grote duel tussen Red Bull en Ferrari, waarbij Charles Leclerc supergemotiveerd is om zijn achterblijvende prestaties van de laatste Grands Prix te verbeteren. Leclerc zei op de persconferentie in Shanghai: “Carlos werkt gewoon beter dan ik. Het is moeilijk om vergelijkingen te maken met Bahrein, waar ik wat problemen had, maar in de laatste twee races was hij gewoon sterker. Het is nu aan mij om hard te werken, vooral in de kwalificatie, wat een van mijn sterke punten was."

Charles_Leclerc_portet_F1-Ferrari

“Ik heb moeite met het samenstellen van de ronde”, legde Charles Leclerc aansluitend uit, “…er is een heel dunne lijn tussen het op de best mogelijke manier voorbereiden en het op een totaal verkeerde manier, tijdens de out-lap, om de banden in het juiste werkvenster te plaatsen. Voorlopig heb ik meer problemen dan Carlos [Sainz, red.] had. Hij rijdt op een heel hoog niveau en dat is uitstekend voor het team. Maar voor mij is het ook iets uitstekends. Ik ben er veel mee bezig en als ik aan iets werk waar ik veel vertrouwen in heb, kan ik in de regel snel vooruitgang boeken. Ik maak me geen zorgen, maar nu moet ik het vanaf morgen op de baan bewijzen."

Behalve een gemotiveerde Charles Leclerc is er ook de gedachte over het circuit in Shanghai. Op deze baan zouden het verschil tussen Ferrari en Red Bull veel kleiner zijn dan normaal, Leclerc besloot daarom met: "We zouden sterker kunnen zijn dan Suzuka, maar we zullen het weekend op de gebruikelijke manier benaderen ."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS