Formule 1

Charles Leclerc getergd door pijlsnelle Verstappen: "Max meteen inhalen en DRS behouden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 mei 2024 06:34

Charles Leclerc mag de Grand Prix van Miami zondag opnieuw vanaf de tweede positie aanvangen. De Monegask kwam zowel in de sprint- als de Grand Prix-kwalificatie te kort om Max Verstappen te verschalken. Desondanks is Leclerc tevreden met de tweede startpositie in Florida en ziet hij mooie kansen voor zondag.

Charles Leclerc

Leclerc voelde dat zijn banden met de meter minder grip kregen: “Ik voelde me zo op de limiet. Het was duidelijk heel dichtbij tot Q3, waar we, toen we begonnen te pushen voor de laatste één of twee tienden, de banden begonnen te verliezen in Sector 2 en 3, waardoor ze behoorlijk oververhit raakten. Sector 1 voelde eigenlijk heel goed. Maar in Sector 2 en 3 verloren we te veel. Dus daar verloren we vandaag een beetje tijd", vertelt Leclerc direct na de kwalificatie bij F1TV.

Maar hoe kan Leclerc dan eindelijk voorbij steken aan Verstappen? “Hem meteen inhalen en de DRS behouden. Als we er niet voorbij komen in bocht 1, is DRS hier superkrachtig. En als we hem na de eerste ronde verliezen, dan is het altijd moeilijk om terug te komen binnen DRS Maar eerst en vooral is er de start. Vanochtend hadden we een goede start, en morgen zal ik proberen een nog betere start te maken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS