Karting • CIK-FIA

Nyck de Vries is 'big in Japan': Nederland is wereldkampioen rijker

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 november 2011 08:09

Nyck de Vries is wereldkampioen karting in de KF1. Op het circuit van Suzuka in Japan, waar zich dit weekend de laatste WK ronde afspeelde, haalde de McLaren F1 protégé met een tweede positie in race 3 en een klinkende overwinning in de vierde en laatste race van het seizoen de hoofdprijs binnen. Een geweldige prestatie van de jonge Nederlander, uitkomend op een Zanardi kart voor het team van Chiesa Corse.

Nyck de Vries McLaren F1 wereldkampioen karting racexpress

In de kwalificatie pakte De Vries met een miniem verschil de tweede startplaats achter de Italiaan Camponeschi. Zijn andere concurrent Albon maakte het zichzelf wel heel moeilijk door slechts een tiende plek te forceren. In de derde race van het weekend won de Tonykarter D'Agosto vlak voor De Vries. Basz, Camponeschi en Albon, de rijders die al het hele seizoen de dienst uitmaakten, zaten weer in de top vijf. De rappe Belg Sebastien Bailly eindigde als elfde.

In de vierde en laatste race kon Nyck de Vries alles geven. Hij wilde zoals een kampioen dat betaamd afsluiten met een zege. En zo geschiedde. De Vries greep een klinkende zege en Nederlander is weer een wereldkampioen rijker.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS