Autosport NL • BRL V6

Nelson van der Pol doet goede zaken

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 juli 2008 16:14

NURBURG - Nelson van der Pol kan terug kijken op een sterk weekend in Duitsland. Hij behaalde twee keer een podiumplaats tijdens de BRL V6-races op de Nürburgring, die in het programma van de Truck GP werden gehouden. Meer dan 130.00 bezoekers zagen de spannende wedstrijden. Van der Pol; oud karting en autosport kampioen liet van zich horen.

Nelson van der Pol (l) op podium

De eerste race, verreden op zaterdag, werd gekenmerkt door neerslag. De Eifel liet zich van zijn beste kant zien met wisselende omstandigheden, maar vlak voor de eerste race van het weekeinde werd het toch nog droog. Iedereen koos voor slicks. Achter de latere winnaar Donald Molenaar ontstond een geweldige strijd met Nelson van der Pol, Donny Crevels en Ricardo van der Ende. Na vele wisselingen bleek Van der Pol de beste uit het groepje en scoorde een knappe tweede plek.

In race twee ontstond wederom een geweldig spektakel. De vele topcoureurs uit de nationale autosport maakten er een ware show van, tot groot genoegen van het in groten getale toegestroomde publiek. Van der Pol kon ook ditmaal de bolide in veilige haven brengen en pakte daarmee opnieuw een tweede plaats. Ditmaal achter Donny Crevels. In de stand liep Nelson punten in. Hij staat nu vierde in het kampioenschap.

”Twee maal tweede! Op de Nürburgring ga ik altijd wel goed, zo ook dit keer. We hebben de snelheid, en we doen echt mee in het kampioenschap”, zei een opgetogen van der Pol na de races in de Eifel.

Race 1
”Race 1 verliep rommelig. Ik had een slechte start en verloor wat posities. Daarna ben ik toch nog goed teruggekomen. Ik lag vlak achter Donny Crevels en Ricardo van der Ende, tot zij met elkaar in gevecht raakten en ik kon profiteren toen er een gaatje kwam.”

Race 2
”Ik had een goede start. Ik kon de aansluiting met de kop van het deelnemersveld vinden. Ik was sneller dan de meesten, maar het was moeilijk om er door te komen. Molenaar verdedigende lange tijd zijn positie. Ik pakte hem echter in dezelfde bocht als Donny en toen kon ik gelijk grote stappen zetten, maar vervolgens kwam de safety car. Nadat die was verdwenen, had ik een goede herstart en kon ik het gat dichten met Donny, maar een aanval zat er niet in. Uiteindelijk ben ik heel tevreden met mijn puntenscore.”

”Twee tweede plaatsen is natuurlijk goed voor de punten. Ik ben weer een stuk dichter bij de koppositie gekomen. We hebben de snelheid, we kunnen voorin meedoen. De volgende race is op het circuit van Zolder en die baan ligt me goed. Ik hoop daar verder te gaan op het niveau waarop we vandaag gebleven zijn.”

Van der Pol Borduurdesign
In het dagelijks leven runt Nelson van der Pol een shop, die gespecialiseerd is in het machinaal borduren. "In 2002 is deze activiteit min of meer uit nood geboren"zegt Nelson van der Pol. "Borduren is in de racesport namelijk al jaren een vertrouwd beeld. Ieder team of rijder heeft de logo’s van zijn sponsors geborduurd op de racekleding. Het vinden van een bedrijf dat bereid was ook kleine oplagen te borduren bleek een hele klus en dus besloten we deze uitdaging zelf aan te gaan."

Bezoek eens de website van: Van der Pol Borduurdesign

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS