Autosport NL • Autosport NL Diversen

Denderende Truckrace Battle boeit publiek, Cees Zandbergen wint race 2

Uitgegeven door Johan Vis • 9 juni 2014 09:55

ZANDVOORT - De eerste race van Truckrace Battle werd verreden tijdens de Pinksterraces. Hierin stonden diverse Nederlanders aan de start. Cees Zandbergen is hiervan de bekendste. Zandbergen doet sinds jaar en dag mee in het Brits kampioenschap met vele successen.

Truckrace Battle Circuit Park Zandvoort


Zandbergen kwam bij de start goed weg en ging gelijk naar de leiding. Wim Groteboer had problemen. In de Hugenholtz bocht spinde de Nederlander. Hij kon zijn weg vervolgen. In de Hunzerug bocht kwam Jan van Holland in de problemen. De rijder van de Ford D700, de oudste truck in het veld, spinde maar kon zijn weg vervolgen.

Vader en zoon Lenz liepen in op Cees Zandbergen. De trucks met meer dan 1000pk racen op het Zandvoort club circuit.

Truckrace Battle Circuit Park Zandvoort


Na de spin kwam Wim Groteboer binnen. De linkerachterkant had schade waardoor hij een lekke band had opgelopen. Na zeven ronden liep Zandbergen uit op Sascha en Heinz Werner Lenz.

Marco Donk moest opgeven nadat een van de schokbrekers van zijn Volvo FM was afgebroken.

Tegen het einde van de wedstrijd toucheert Heinz Werner Lenz de muur. Zijn rechtervoorwiel loopt hierbij schade op maar hij kan zijn weg vervolgen. In de laatste ronde zette Sascha Lenz Cees Zandbergen onder druk. Maar bij het uitkomen van de Arie Luyendijk bocht deed Lenz nog een aanval, maar Zandbergen kon zijn plek verdedigen.

Cees Zandbergen won de race voor Sascha en Heinz Werner Lenz.

Tekst: Dirk Kempen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS