Acceleration 2014

Jos Verstappen geeft demo in zijn oude A1GP-bolide op circuit Zolder

Uitgegeven door Casper Bekking • 19 juni 2014 10:05

Jos Verstappen geeft tijdens Acceleration 2014 op 19 en 20 juli op het circuit van Zolder een demonstratie met de FA1, de 550 pk sterke raceauto waarmee hij in 2006 de A1GP van Zuid-Afrika op zijn naam schreef. Acceleration is een uniek 3-daags race en muziekfestival met spannende auto- en motorraces, muziek uit de 80s and 90s gepresenteerd door David Hasselehoff op vrijdagavond en een dance party op zaterdagavond. Jos Verstappen reed gedurende 10 jaar in de Formule 1 en behaalde onder meer een podiumplaats tijdens de Grand Prix van België, exact 20 jaar geleden.

Jos Verstappen in actie met FA1 tijdens Acceleration 14


Demonstratie FA1
Hoewel Jos zich tegenwoordig vooral bezig houdt met de begeleiding van zijn 16-jarige zoon Max, die furore maakt in het Europees Formule 3 kampioenschap, is vader Jos Verstappen nog regelmatig achter het stuur van een race auto te vinden. De 42-jarige Verstappen, die in België woont, is nog steeds de meest succesvolle Nederlandse F1 coureur, met twee derde plaatsen (GP’s Hongarije en België in 1994) en 107 Grand Prix deelnames achter zijn naam. Tijdens Acceleration op zaterdag 19 en zondag 20 juli zal Verstappen een spectaculaire demonstatie geven met een FA1 race auto; dit is dezelfde auto als waarmee Verstappen in 2005/2006 deelnam aan de A1GP voor Team Nederland. Hij won toen de A1GP race in Zuid-Afrika en behaalde nog een aantal aansprekende resultaten voor Team Nederland.



Loek Bodelier, CEO van Acceleration, is verheugd over de komst van Jos Verstappen naar Zolder: “Jos spreekt bij heel veel race fans tot de verbeelding. Dat hij speciaal tijdens ons race & music festival nog een keer achter het stuur kruipt van zijn ‘oude’ A1GP auto is iets waar we trots op zijn. We hopen uiteraard dat heel veel Nederlandse fans naar België zullen afreizen om Jos in actie te zien.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS